Title Image

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση “Κινούμαι- Διασκεδάζω- Επικοινωνώ” της ΠΕΓΚΑΠ

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση “Κινούμαι- Διασκεδάζω- Επικοινωνώ” της ΠΕΓΚΑΠ

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.), είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960. Διαθέτει τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι), εκ των οποίων η μία είναι σε αναστολή, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Τα δύο Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργεί, απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και παρέχουν ειδική αγωγή, δραματοθεραπεία, φυσική αγωγή, εργοθεραπεία, που συμβάλλουν στη βελτίωση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών τους. Προσφέρουν υποστήριξη και ενημέρωση στις οικογένειες τους, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ατομική ζωή των ωφελούμενων. Επίσης, από το 2013 λειτουργεί μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) 6 ατόμων (νοητικά υστερούντα άτομα ορφανά από τον ένα ή και τους δύο γονείς) στο Χαλάνδρι.

Στο πλαίσιο τόσο της ενίσχυσης της καλής φυσικής κατάστασης των ωφελουμένων μας όσο και της ψυχαγωγίας τους, πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση αθλητικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα “Κινούμαι- Διασκεδάζω- Επικοινωνώ” την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας»  και στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 130 ΑμεΑ από 8 Δομές της Αττικής (Μαργαρίτα, Πέταγμα,  Αργώ, Ορίζοντες, ΕΓΝΥΑ, Στουπάθειο, Σικιαρίδειο, Παναγία Ευαγγελίστρια) μαζί με τους συνοδούς και τις οικογένειές τους. Η εκδήλωση αυτή, με την οποία σηματοδοτήσαμε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, περιελάμβανε ποικίλες αθλοπαιδίες και συμμετοχή των ωφελουμένων σε διάφορα αθλήματα, καθώς και σε καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Χαλανδρίου που μας παραχώρησε το Δημοτικό Γυμναστήριο «Νίκος Πέρκιζας» και τους χορηγούς Green Cola για τα αναψυκτικά, την εταιρεία Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Στεργίου για τα σνακ, την Κάβα Σκαλιστήρι για τα νερά και την Maestro Group για τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, που χωρίς την βοήθεια τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας. Για την επικοινωνία, ευχαριστούμε το κανάλι Open Beyond TV.

Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 92, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 15234, ΤΗΛ.: 2106814125, FAX: 2106846843, infopegkap@gmail.com, www.pegkap.gr