Title Image

Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ” υποδέχεται το φθινόπωρο ξεκινώντας τις εξορμήσεις του για πεζοπορία, περιηγήσεις και την εξερεύνηση των φυσικών ομορφιών του τόπου μας, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19.

Κυριακή 30 Αυγούστου :  Εκδρομή στο Ναύπλιο

Εκδρομή με πούλμαν στο μαγευτικό Ναύπλιο προγραμματίζουν οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου την Κυριακή 30 Αυγούστου για να απολαύσουν μια μέρα γεμάτη χρώματα σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Θα κάνουν μπάνιο στην φανταστική παραλία του Καραθώνα, θα περιηγηθούν στις πολυάριθμες πλατείες του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου, θα ανέβουν στο εντυπωσιακό Κάστρο Παλαμήδι στην κορυφή του λόφου με τα 999 σκαλοπάτια, θα θαυμάσουν το  Φρούριο Μπούρτζι και αφού τελειώσουν τον ιστορικό περίπατο στα γραφικά σοκάκια θα χαλαρώσουν στα αμέτρητα γραφικά μαγαζιά για ένα καφέ ή για φαγητό.

Αναχώρηση : 7.30πμ από το σταθμό Μετρό Χαλανδρίου

Κόστος πούλμαν : 15€ / άτομο

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου :  Βραδινή Πεζοπορία με Πανσέληνο

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου οργανώνουν μια παρεΐστικη βραδιά για να απολαύσουν την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου σε μία όμορφη καταπράσινη τοποθεσία, στον λόφο της Φιλοθέης. Η ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 19:00 στο ΚΕΠ Χαλανδρίου, στη κεντρική πλατεία, και θα κατευθυνθεί προς την Φιλοθέη. Οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν θαυμάζοντας παράλληλα τη δύση του ήλιου και την πανσέληνο του φεγγαριού.

Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας είναι 9 χλμ, εκ των οποίων τα 2 χλμ έχουν ανηφορική κλίση και ένα μικρό βαθμό δυσκολίας. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες είναι ένας φακός και ….. η καλή τους διάθεση. Συνιστάται η χρήση αθλητικών παπουτσιών και η προμήθεια με ένα μπουκάλι νερό.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου :  Ποδηλατοβόλτα στο Χαλάνδρι

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου προσκαλούν τους φίλους τους σε μια ήρεμη και χαλαρή βόλτα με τα ποδήλατα στην όμορφη πόλη μας. Οι φίλοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου : Συμμετοχή στον «9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2020»

Οι αθλητές της αγωνιστικής μας ομάδας θα συμμετέχουν σε ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Αθήνας, τον 9⁰ Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2020. Μια διοργάνωση που συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το σύνολο των δρομέων που είχαν ήδη υποβάλλει και επιβεβαιώσει την εγγραφή τους μέχρι τις 09 Μαρτίου, και ο αριθμός των συμμετεχόντων δρομέων δεν θα ξεπεράσει τους 5.000 δρομείς.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου : Εκδρομή στην Παύλιανη

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους στην εκδρομή που θα πραγματοποιήσουν στο μοναδικό στην Ελλάδα φυσικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού, στην πανέμορφη Παύλιανη. Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1040μ στον Εθνικό Δρυμό Οίτη στη Φθιώτιδα. Αποτελείται από δύο οικισμούς την Άνω και την Κάτω Παύλιανη. Τα δύο χωριά χαρακτηρίζονται από πλούσια φυσική ομορφιά με έλατα, καρυδιές, οξιές και καστανιές. Η πεζοπορία θα είναι μέσα σε ένα μαγευτικό μονοπάτι δίπλα στον Ασωπό ποταμό και στους μικρούς του καταρράκτες. Είναι ιδανικό μέρος για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για τους μικρούς μας φίλους. Το πάρκο κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε του βήμα όπως αιώρες και κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Υπάρχουν επίσης γήπεδο βόλεϊ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τραμπολίνα, τζακούζι και δεντρόσπιτα. Πρωτότυπη εμπειρία είναι και το πέρασμα με τροχαλία πάνω από τον Ασωπό ποταμό. Για τους φανατικούς του “Game of Thrones” υπάρχει ο διάσημος θρόνος,  ακολουθώντας ένα μονοπάτι με φανταστική θέα και άλλες εκπλήξεις. Η διαδρομή που θα πεζοπορήσει η ομάδα είναι περίπου 8 χλμ και η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ-νικ στο πάρκο. Οι φίλοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com, στο τηλ. : 6909567130 (κ. Μιχάλης Μανίκας,  Υπεύθυνος Πολιτισμού), στα γραφεία του Συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός),  : Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου.

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και κατά τη διάρκεια της κάθε δραστηριότητας θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Επίσης, συνιστούν στους συμμετέχοντες να έχουν πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί τους

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξή τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.