Title Image

Ο Δήμος Χαλανδρίου ξανά στο δρόμο της Αλληλεγγύης… για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Δήμος Χαλανδρίου ξανά στο δρόμο της Αλληλεγγύης… για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στην εκστρατεία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), που θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου, με στόχο τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους Αρμένιους που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο των δύο τελευταίων μηνών με τους Αζέρους και είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας που αναγνωρίζει στο Αζερμπαϊτζάν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την καμπάνια Αλληλεγγύης διοργανώνει η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, την Ομάδα Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Αθήνας, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πειραιά, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Νέας Σμύρνης και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Τι μπορείτε να προσφέρετε:

  • Ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό
  • Χειμερινό ρουχισμό για ενήλικες και ανήλικους (μπουφάν, σκουφιά, γάντια, πουλόβερ)
  • Υγειονομικό υλικό (πατερίτσες, αναπηρικά καροτσάκια, σύριγγες, γάζες, συσκευές ενδοφλέβιας χορήγησης, μηχανικό εξοπλισμό).
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, ελιές, γάλα εβαπορέ)

Στο Δήμο Χαλανδρίου η συλλογή των αναγκαίων γίνεται στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης). Στη συνέχεια θα αναλάβει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή για την αποστολή τους στην Αρμενία.

Καλούνται οι συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν να επικοινωνούν προηγουμένως τηλεφωνικά με το Κέντρο Νεότητας, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας κατά την προσέλευσή τους.

Επικοινωνία: 210 6840033 & 213 2023917, Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 -14:00.

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Χαλανδρίου επιλέγει το δρόμο της Αλληλεγγύης, επιλέγει να βρεθεί στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του πολέμου και την προσφυγιάς. Και καλεί τους συμπολίτες, που τόσο γενναιόδωρα στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα και τους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, να σταθούν -στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας- αρωγοί και σε αυτή την εκστρατεία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ.