Title Image

Χάρης Μαυρουδής: «Ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση πολιτών με προβλήματα ακοής»

Χάρης Μαυρουδής: «Ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση πολιτών με προβλήματα ακοής»

«Οι άνθρωποι με αναπηρία, αυτούς που ο δήμαρχος μας, Σίμος Ρούσσος, έχει χαρακτηρίσει ως «αόρατους ανθρώπους», ήταν πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Χάρης Μαυρουδής, στη συνέντευξη που παρεχώρησε στον Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» και τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Παπακαλού.

«Οι συμπολίτες μας αυτοί αποτελούν το διόλου ευκαταφρόνητο  20% του κοινωνικού συνόλου, προσέθεσε. Ο Δήμος Χαλανδρίου, ήδη από την προ πανδημίας εποχή, είχε αντιληφθεί τη σημασία του και έχει εκπονήσει πρόγραμμα εξυπηρέτησής τους, με ράμπες και ασανσέρ στα σχολεία, Φεστιβάλ Θεάτρου που είναι απόλυτα προσβάσιμο στις ομάδες αυτές και μάλιστα με παραστάσεις στην ελληνική νοηματική», σημείωσε ο κ. Μαυρουδής.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργώντας, οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση του κεντρικού ΚΕΠ της πόλης μας συνέταξαν έναν κατάλογο με λέξεις κλειδιά, τον οποίο η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος επεξεργάστηκε με έμπνευση, δημιουργώντας μία “νέα γλώσσα”. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκαν οι εργαζόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή σε εθελοντική βάση», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών.

«Τους ευχαριστούμε θερμά, διότι χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Τους ευγνωμονώ! Εύχομαι δε, να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία μας,  όχι μόνο από άλλους δήμους, αλλά και από τον ελληνικό δημόσιο τομέα, ώστε να μην έχει απλώς συμβολική σημασία», τόνισε ο κ. Μαυρουδής.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι εργαζόμενοι, που εκπαιδεύτηκαν επί δύο χρόνια περιέγραψαν την εμπειρία τους ως κάτι μαγικό και δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν συγκινημένοι, όταν για πρώτη φορά εξυπηρέτησαν κωφούς συμπολίτες μας. Συνειδητοποίησαν ότι είναι μέρος μιας καινούργιας πραγματικότητας. Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, το ελληνικό Δημόσιο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας τον ουσιαστικό του ρόλο, παρ’ όλη τη συρρίκνωση που έχει υποστεί, εκτίμησε ο Χ. Μαυρουδής.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες με προβλήματα ακοής στον δήμο Χαλανδρίου, εξυπηρετούνται  στα κάτωθι ΚΕΠ:

Κεντρικό ΚΕΠ – Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2 και Α. Γκίνη (κάτω από την Κεντρική Πλατεία)

ΚΕΠ ΜΕΤΡΌ – Στάση Χαλάνδρι