Title Image

Σίμος Ρούσσος: Θα προχωρήσουμε σε αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Σίμος Ρούσσος: Θα προχωρήσουμε σε αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μιλώντας, στις 22 Ιανουαρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στιγμιότυπα» του Βασίλη Κουφόπουλου, με αφορμή αφενός τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος σε γειτονιές της πόλης και αφετέρου το γεγονός ότι ολόκληρες γειτονιές στο Πάτημα παραμένουν χωρίς φωτισμό, περίπου 15 χρόνια αφού η περιοχή έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης.

«Έχει εξαντληθεί η υπομονή των πολιτών σε σχέση με τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα ηλεκτροδότησης ολόκληρων περιοχών που δεν οφείλονται σε καμένες λάμπες, όπως μπορεί να νομίζει κάποιος δημότης», σημείωσε ο κ. Ρούσσος τονίζοντας ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παλαιότητα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και στην έλλειψη συντήρησής του.

Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2019 καταγράφηκαν περίπου 30 τέτοια συμβάντα που αφορούσαν ολόκληρους δρόμους της πόλης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αντί για διακοπή ρεύματος, παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα φώτα να ανάβουν την ημέρα αντί για τη νύχτα. Και, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, η αιτιολογία του ΔΕΔΔΗΕ για τα περιστατικά ήταν η υπερφόρτωση του δικτύου λόγω χριστουγεννιάτικου στολισμού, τη στιγμή που, όπως είπε, δεν είχε ξεκινήσει ακόμα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης!

Μετά κι από αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου έστειλε και τρίτο –μέσα σε ένα χρόνο- εξώδικο στο ΔΕΔΔΗΕ και όπως προανήγγειλε ο Σίμος Ρούσσος, το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη. «Θα προχωρήσουμε και σε αγωγές πλέον γιατί καταλαβαίνετε ότι το ζήτημα του φωτισμού δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής, είναι κυρίως ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες. Δεν μας μένει άλλος δρόμος. Εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα επικοινωνίας προφορικής, τηλεφωνικής και έγγραφης θα προχωρήσουμε και σε δικαστικές κινήσεις, γιατί φαίνεται ότι κάτι δεν δουλεύει καλά στο ΔΕΔΔΗΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ολόκληρες γειτονιές χωρίς φως στο Πάτημα

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε και στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού στην περιοχή του Πατήματος. Όπως τόνισε ο Σίμος Ρούσσος ολόκληρες γειτονιές στο Πάτημα εξακολουθούν να μην έχουν φως παρότι έχει παρέλθει σχεδόν μια 15ετία από τότε που η περιοχή, στους πρόποδες της Πεντέλης, μπήκε στο σχέδιο πόλης. «Από τα Χριστούγεννα του 2015 έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχουμε πληρώσει τα ποσά που έπρεπε ο Δήμος να καταβάλει στο ΔΕΔΔΗΕ για να γίνουν οι μελέτες και οι συμβάσεις εγκατάστασης και τελικά καταφέραμε μετά από 3 χρόνια, το Νοέμβριο του 2018, και μετά από δική μου προσωπική παρέμβαση στον τότε αναπληρωτή δ/ντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, να εκτελεστεί το ένα τρίτο των συμβάσεων. Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία να πάει το φως στο Πάτημα Χαλανδρίου και έχουμε ακόμα ολόκληρες γειτονιές χωρίς φώτα, ενώ υπάρχουν κολώνες, ενώ έχουμε πληρώσει και ενώ έχουμε υπογράψει συμβάσεις. Τι άλλο μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο μπροστά σε τέτοια απαξίωση των πολιτών», διερωτήθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

«Είναι δεκάδες οι δίκαιες διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά ο Δήμος από αγανακτισμένους κατοίκους του Πατήματος», συμπλήρωσε ο Σίμος Ρούσσος για να καταλήξει: «Από δω και πέρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες της συνεννόησης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε δημόσιες υπηρεσίες».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου ΕΔΩ