Title Image

Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Χαλανδρίου

Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Χαλανδρίου

Ένα νέο, σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδους και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Χαλανδρίου, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής στην είσοδο του δημαρχείου και τον ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξή του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη για την παραλαβή από τον ΕΣΔΝΑ ενός σημαντικού εργαλείου στην προσπάθεια διαχείρισης των βιοαποβλήτων.

Το Χαλάνδρι έχει από το 2015 θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την εφαρμογή μιας εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ξεχωριστή συλλογή, τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση και την ενεργειακή αξιοποίησή τους με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής μιας και πιστεύουμε ότι ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη γιατί με την καθοριστική συμβολή του βαίνει προς επίλυση το, χρονίζον επί δεκαπενταετία, θέμα της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και προσβλέπουμε στη συμβολή του για την επίλυση του κρίσιμου θέματος της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής του Πεύκο Πολίτη».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης υποστήριξε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι και κοντά σε έναν Δήμαρχο που έχει δείξει έμπρακτα ότι ξέρει, αλλά και έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του ιστορία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Θεωρούμε ότι αυτό το υψηλής τεχνολογίας απορριμματοφόρο και οι καφέ κάδοι θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στο Χαλάνδρι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να συμβάλλουμε σε μία πράσινη Περιφέρεια, μία Περιφέρεια που έχει ως στόχο μέσα από την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων να φροντίσει το περιβάλλον και τις ζωές των παιδιών μας. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης σε συνεργασία, και  με απόλυτα αυτοδιοικητικά κριτήρια, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Αμέσως μετά την επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου απορριμματοφόρου  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Χαλανδρίου παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, των αντιδημάρχων, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ευθυμίου, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού Σέργιου Γκάκα και των εντεταλμένου δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Χριστουλάκη και Ιωάννη Λαδόπουλου.

Συζητήθηκε σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για το Χαλάνδρι, στην επίλυση των οποίων μπορεί να συμβάλει η Περιφέρεια Αττικής.