Title Image

«Προς τι ο ανένδοτος κατά του ημερολογίου για τον Ύμνο της Ελευθερίας κ. Κουράση»;

«Προς τι ο ανένδοτος κατά του ημερολογίου για τον Ύμνο της Ελευθερίας κ. Κουράση»;

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, καθώς η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση” επανήλθε στο θέμα του ημερολογίου για τον Ύμνο της Ελευθερίας, με προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα βήμα παραπέρα, στην κήρυξη ανένδοτου για το ημερολόγιο του Ύμνου της Ελευθερίας έχει προχωρήσει πλέον η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον κ. Γ. Κούραση, κατηγορώντας με νέα ανακοίνωση τη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο ότι βάζει την προσωπική του προβολή πάνω από τις ανάγκες των δημοτών, επειδή επέλεξε την αγορά ενός ημερολογίου αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και επειδή αγόρασε …μόνο 125 τάμπλετ για τις ανάγκες των μαθητών της πόλης που έχουν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση.

Μετά απ’ αυτό, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για τα εξής:

► Τα 125 τάμπλετ που προμηθεύτηκε η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου –φυσικά βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών των μαθητών της πόλης-  έχουν ήδη παραληφθεί και θα διανεμηθούν στα σχολεία της πόλης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

► Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ελπίζει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του κ. Κουράση ότι τα περισσότερα (258 από τα 297) από τα πολυδιαφημισμένα τάμπλετ του υπουργείου θα φτάσουν στα σχολεία έστω και τον Ιανουάριο, μιας και οι μάσκες της Πολιτείας ακόμη αγνοούνται.  Εννοείται πως αν το υπουργείο δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για τάμπλετ, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος Χαλανδρίου θα κάνει αυτό που πρέπει. Και αυτή τη φορά.

Πέραν τούτων,

► Αδιανόητο να εκτοξεύονται από τη μείζονα αντιπολίτευση απίθανες κατηγορίες περί σπατάλης και προσωπικής προβολής του δημάρχου Χαλανδρίου με αφορμή την αγορά του εν λόγω ημερολογίου. Η προμήθεια έγινε για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το ημερολόγιο επικεντρώνεται στην ιστορία του «Ύμνου της Ελευθερίας» του Δ. Σολωμού και την ιστορία της σημαίας της χώρας. Αγοράστηκε  έναντι του …μυθικού ποσού των 2.480 ευρώ και θα προσφερθεί ως αναμνηστικό στους φορείς και τους επισκέπτες της πόλης, όπως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε.

► Θα ήταν μάλιστα ανάξιες απάντησης οι κατηγορίες της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», αν η ίδια παράταξη δεν είχε πρωταγωνιστήσει πριν από λίγους μήνες  στην εκστρατεία λάσπης κατά του δημάρχου Χαλανδρίου, χαρακτηρίζοντας «αντεθνική» τη συμπεριφορά του, με αφορμή τη δημόσια καταδίκη των τραμπουκισμών σε βάρος παιδιών και εγκύων στη Συκαμιά της Λέσβου από οπαδούς της πρόσφατα καταδικασμένης ναζιστικής συμμορίας.

Ανθρώπινα κατανοητή η πικρία του κ. Κουράση για την άδοξη ολοκλήρωση του πολιτικού του κύκλου. Ευλόγως αναρωτιέται κάποιος αν θεωρεί ο κ. Κουράσης ότι οι συνεχιζόμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου με ισχυρισμούς όπως οι παραπάνω θα συμβάλλουν στην υστεροφημία του.

Οι εικόνες από το ημερολόγιο που έχει προκαλέσει τη μήνι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.