Title Image

Σίμος Ρούσσος στην ΕΡΤ: Στόχος μας να γίνουν ορατοί οι «αόρατοι» άνθρωποι (βίντεο)

Σίμος Ρούσσος στην ΕΡΤ: Στόχος μας να γίνουν ορατοί οι «αόρατοι» άνθρωποι (βίντεο)

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”, με την Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με αφορμή την πρόσφατη πιστοποίηση σε δύο ΚΕΠ της πόλης από την Ομοσπονδία Κωφών για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με προβλήματα ακοής.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είμαστε ευτυχείς που στο Χαλάνδρι έχουμε τα πρώτα ΚΕΠ στη χώρα, τα οποία πιστοποιήθηκαν, έτσι ώστε να εξυπηρετούν πολίτες με προβλήματα ακοής στην νοηματική δια ζώσης. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, και περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο ενεργειών του Δήμου που γίνονται τα τελευταία χρόνια, με στόχο τη συμπερίληψη των αναπήρων σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζομένους που αποδέχτηκαν με χαρά τη συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής και κοπίασαν δύο χρόνια, προκειμένου να μάθουν την νοηματική, καθώς και την Ομοσπονδία Κωφών για την συνεργασία της, τονίζοντας ότι «αυτή η πρωτοβουλία και η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων δείχνουν το άλλο πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης, αυτό που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στη χώρα, δηλαδή το πρόσωπο της προσφοράς στους πολίτες».

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας, επεσήμανε, είναι να γίνουν «ορατοί οι αόρατοι άνθρωποι, καθότι υπάρχει ένα 20% των συμπολιτών μας που δεν τους …βλέπουμε γιατί έχουμε φτιάξει τις πόλεις μας και τις δημόσιες υπηρεσίες, με τρόπο που δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση και δεν διευκολύνει την εξυπηρέτησή τους».

Στην διαδικασία της εκπαίδευσης, τις δυσκολίες εκμάθησης και στην αμοιβαία χαρά εξυπηρετούντων και εξυπηρετουμένων, αναφέρθηκε η υπάλληλος των ΚΕΠ Χαλανδρίου, κ. Σοφία Κόλλια.

Τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Δήμου Χαλανδρίου εξήραν, οι παρουσιαστές της εκπομπής.

 

Οι πολίτες με προβλήματα ακοής θα μπορούν εφεξής να εξυπηρετούνται στα δύο από τα τέσσερα ΚΕΠ του Χαλανδρίου:

►► Κεντρικό ΚΕΠ ( Γρ. Γυφτοπούλου 2 και Ανδρέα Γκίνη)

►► ΚΕΠ Μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας 71)