Title Image

Διοίκηση Δήμου Χαλανδρίου: «Ούτε λέξη δεν βρήκε να πει η κ. Αγαπητού για την “αμαρτωλή” σύμβαση του κυλικείου στο Κοιμητήριο»

Διοίκηση Δήμου Χαλανδρίου: «Ούτε λέξη δεν βρήκε να πει η κ. Αγαπητού για την “αμαρτωλή” σύμβαση του κυλικείου στο Κοιμητήριο»

Οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», για την ανακοίνωση που αφορά στη διαδικασία αποβολής του καταπατητή του κυλικείου στο Κοιμητήριο της πόλης.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», κ. Κρίστης Αγαπητού, σπαταλήθηκαν σχεδόν 350 λέξεις σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και σε ψέματα, αλλά δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη για το διακύβευμα. Ούτε μια λέξη για το γεγονός ότι η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» εξακολουθεί  να καλύπτει πολιτικά τον καταπατητή του δημοτικού ακινήτου, ενώ έχει λήξει σύμβασή του από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εξακολουθεί να καλύπτει πολιτικά τον καταπατητή, ο οποίος όχι μόνο δεν καταβάλλει μισθώματα αλλά και εμποδίζει την παράδοση του ακινήτου του Δήμου στον νέο μισθωτή που αναδείχθηκε με ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία -μέσω της οποίας το τίμημα υπερτετραπλασιάστηκε, φτάνοντας από τα 3.000 ευρώ στα 12.900 ευρώ – αποστερώντας από τον Δήμο πολύτιμα έσοδα.

Εξακολουθεί να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον καταπατητή που σπάει τζάμια, αλλάζει κλειδαριές, σκίζει πρωτόκολλα δικαστικού επιμελητή και συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ίσως γιατί ο τέως δήμαρχος και τέως επικεφαλής της παράταξης κ. Γ. Κουράσης εξακολουθεί να τον θεωρεί «επιτυχημένο επιχειρηματία», όπως υποστήριξε δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξακολουθεί να μην αναφέρει λέξη για την «αμαρτωλή» σύμβαση που από το 2002 έως το 2012 απέφερε 14.000 μηνιαίο έσοδο για τον εκμισθωτή και μόλις 3.000 για το Δήμο, ενώ την περίοδο 2012 – 2021 απέφερε μηνιαίο έσοδο 7.000 ευρώ για τον εκμισθωτή και μόλις 3.000 για το Δήμο, χάρη στον «αποικιοκρατικό» όρο της μονομερούς ανανέωσης που προέβλεπε η σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Χαλανδρίου το 2006.

Αιδώς Αργείοι…

Και σαν μην έφτανε το γεγονός ότι δεν γράφτηκε μια λέξη επί της ουσίας της σύμβασης, γράφτηκαν άθλια ψέματα περί ανανέωσης της σύμβασης επί των ημερών της σημερινής διοίκησης. Θυμίζουμε λοιπόν στην κ. Αγαπητού, στην παράταξη της και στον κ. Π. Βάσιο, της παράταξης «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» –που έκανε αντίστοιχη πρόσφατη αναφορά- ότι η  παράταση της σύμβασης του Κοιμητηρίου εγκρίθηκε από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΥΑ Α.Ε., ήδη από τις 26 Νοεμβρίου 2012, πολύ πριν παραδώσει στη νέα διοίκηση, τον Ιανουάριο του 2015. Το γεγονός πιστοποιείται από τα πρακτικά της ΦΛΥΑ Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται τα ακίνητα του Δήμου και το κυλικείο του Κοιμητηρίου.

Επιτέλους, αιδώς Αργείοι! Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το δήμαρχο και με ψέματα δεν θα αποσείσει η κ. Αγαπητού και η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» την τεράστια ευθύνη για την πολιτική κάλυψη που παρέχει στον καταπατητή δημόσιας περιουσίας, που περιφρονεί και προσβάλλει τους θεσμούς, πλήττοντας όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και το κύρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.