«Είμαι πολίτης, μαθαίνω να διεκδικώ»: Οι μαθητές του 4ου Λυκείου το έκαναν πράξη, ξεκινώντας από τον δήμαρχο Χαλανδρίου

Είναι πολίτες, μαθαίνουν να διεκδικούν και ξεκίνησαν από τον δήμαρχο Χαλανδρίου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, που συναντήθηκαν, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, με τον Σίμο Ρούσσο, προκειμένου να του εκθέσουν το αίτημα τους για ενίσχυση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του σχολείου τους.

Τα παιδιά έκαναν πράξη το «Είμαι πολίτης, μαθαίνω να διεκδικώ», του εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, ζητώντας συνάντηση με το δήμαρχο Χαλανδρίου για να του παρουσιάσουν αυτοπροσώπως το αίτημά τους και να διεκδικήσουν την ικανοποίησή του.

Ο Σίμος Ρούσσος τους καλωσόρισε, τους ενθάρρυνε να διεκδικούν, με αναφορές στα μαθητικά αιτήματα την εποχή που ο ίδιος καθόταν στα θρανία, και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ακόμα και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου τους εξήγησε τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, τους μίλησε για τις ξεχωριστές αρμοδιότητες του Δήμου και του υπουργείου Παιδείας, ενώ τους ενημέρωσε για τις δράσεις της ανακύκλωσης που είναι σε εξέλιξη στην πόλη, αλλά και για το μεγάλο έργο ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου που αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στο Χαλάνδρι. Οι μαθητές πάντως …δεν πιάστηκαν αδιάβαστοι, ειδικά σε ότι αφορά το έργο ανάδειξης του Αδριάνειου, μιας και το 4ο Λύκειο είναι ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant.

Ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο γραφείο του, ο δήμαρχος Χαλανδρίου χάρισε στα παιδιά το λεύκωμα «Δεκαετία του ’40 και οι Χαλανδραίοι», της ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, όπως επίσης η εκπαιδευτικός κ. Αυγουστάτου, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος «Είμαι πολίτης, μαθαίνω να διεκδικώ», αλλά και η δ/ντρια του 4ου Λυκείου κ. Σταματούρου, η οποία ευχαρίστησε το δήμαρχο Χαλανδρίου για τις παρεμβάσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο σχολικό συγκρότημα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου_24

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησαν οι Χαλανδραίοι, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης

Περισσότερα
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο πάλι στο Χαλάνδρι_3

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάχθηκε στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου – Το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Συνοικισμού

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάσσεται στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου, μέσω των εκτεταμένων αναπλάσεων που έγιναν σε τέσσερεις γειτονιές της πόλης,

Περισσότερα
Νοέμβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30