Title Image

Δήμος Χαλανδρίου: «Όταν το παλιό των κυρίων Ζαφειρόπουλου, Κουράση πλασάρεται ως νέο από την κ. Αγαπητού»

Δήμος Χαλανδρίου: «Όταν το παλιό των κυρίων Ζαφειρόπουλου, Κουράση πλασάρεται ως νέο από την κ. Αγαπητού»

«Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί…*»

Κάπως έτσι, η επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» κ. Κρίστη Αγαπητού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ δίνει, όπως σημειώνεται, το πρώτο της «στίγμα», ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023, ένα «στίγμα» που παρουσιάζεται σα νέο αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται τόσο παλιό, από τη στιγμή που η ίδια εμφανίζει εαυτήν ως φυσική συνέχεια των διοικήσεων του πρώην δημάρχου Γρ. Ζαφειρόπουλου και του τέως δημάρχου Γ. Κουράση.

Και επειδή η κ. Αγαπητού υποστηρίζει, στην εν λόγω συνέντευξη, ότι η σημερινή διοίκηση «χρησιμοποιεί αλόγιστα και κυρίως για να κάνει δημόσιες σχέσεις», το …πλεόνασμα το οποίο παρέλαβε από τη διοίκηση Κουράση, θα της θυμίζουμε τι παρέλαβε η διοίκηση Ρούσσου και τι έκανε.

Σύντομη υπόμνηση λοιπόν:

Η σημερινή διοίκηση Ρούσσου βεβαίωσε –αμέσως μόλις ανέλαβε- αναδρομικά δημοτικά τέλη ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από λαθεμένες δηλώσεις τετραγωνικών μεγάλων επιχειρήσεων, μιας και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση -και η κ. Αγαπητού μεταξύ αυτών ως αντιδήμαρχος Οικονομικών της διοίκησης Κουράση- δεν είχαν ελέγξει ποτέ τα δηλωμένα τετραγωνικά, ζημιώνοντας τον Δήμο με εκατομμύρια ευρώ! Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εταιρειών που ελέγχθηκαν ήταν η «Αττική Οδός Α.Ε.», ο «ΟΣΕ Α.Ε.» και η «ΣΤΑΣΥ Α.Ε», οι οποίες μέχρι το 2014 είτε δεν είχαν πληρώσει ποτέ δημοτικά τέλη, είτε πλήρωναν για δεκάδες χιλιάδες λιγότερα τετραγωνικά, από αυτά που είχαν.

Η διοίκηση Ρούσσου εξοικονόμησε από την ΕΥΔΑΠ συνολικά 857.382 ευρώ, μόνο για την περίοδο 2005 -2009. Χρήματα που κακώς κατέβαλε ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια, για παροχές ύδρευσης που θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί μετά την απόδοση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ.

Η διοίκηση Ρούσσου πολλαπλασίασε τα μισθώματα των δημοτικών ακινήτων, που ήταν της τάξης των 250, 400 και 700 ευρώ, οργανώνοντας νόμιμες, δημόσιες πλειοδοτικές διαδικασίες, αφού προηγουμένως τα αδειοδότησε, καθώς επί των ημερών της κ. Αγαπητού παρέμεναν παράνομες κατασκευές. Η σημερινή διοίκηση υποχρέωσε τους εκμισθωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού, τους οποίους μέχρι το 2014 τους πλήρωνε ο Δήμος!

Αυτά, κ. Αγαπητού, παρέλαβε η διοίκηση Ρούσσου και αυτά… σπατάλησε. Αναγκαίο να αναφερθεί βέβαια ότι μεταξύ αυτών που παρέλαβε συγκαταλέγονται επίσης τρία ρημαγμένα και κλειστά αθλητικά κέντρα, μαζί με μη αδειοδοτημένους παιδικούς σταθμούς και με μη αδειοδοτημένες παιδικές χαρές!

Αυτή η διοίκηση, ωστόσο, κατέθεσε για το 2022 προϋπολογισμό 98.578.736, εκ των οποίων τα 33.000.000 προορίζονται για έργα υποδομών στην πόλη. Στο μεταξύ έχει ….σπαταλήσει, στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου από τον κωδικό των Δημοσίων Σχέσεων, το …υπέρογκο ποσό των 17.251 ευρώ και 892 ευρώ για προμήθεια αναμνηστικών.

Αυτή είναι η εικόνα κ. Αγαπητού και ΔΕΝ αλλάζει, όσο κι αν προσπαθείτε να την διαστρεβλώσετε!

Υ.Σ.: Θα ήταν ίσως πιο ωφέλιμο για το Χαλάνδρι, αν η κ. Αγαπητού, αντί απαξιωτικών χαρακτηρισμών για τη σημερινή διοίκηση, παρουσίαζε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

*Μπρέτολτ  Μπρεχτ, «Ποιήματα του Σβέντμποργκ», 1938