Title Image

Ανακοίνωση για την ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για την ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014




























 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Χαλάνδρι, 2/12/2013
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  Αριθμ. Πρωτ.:  24829
 ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30  
 ΧΑΛΑΝΔΡΙ  Τ.Κ. 15234  
 ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΣΗΣ  
 ΤΗΛ.: 2132023803-4  
 FAX : 2132023805  


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014 οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Οδηγίες 94/80/ΕΚ και 93/109/ΕΚ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο εθνικό μας δίκαιο με το Π.Δ. 133/1997, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει και το Ν. 2196/1994 αντίστοιχα).


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγου του δήμου τόπου διαμονής τους.


Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση εγγραφής.


Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.


Οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. στο κράτος μέλος καταγωγής τους , προκειμένου να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη χώρα τους και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ)


                                                                                                                                                                             
                                                               Η Προϊσταμένη Τμ/τος Δ/κης
                                                                      & Αστικής Κατ/σης


 


                                                                    Χατζηεργάτη Θεοδώρα