Title Image

Διαπαραταξιακή Επιτροπή Δημοτικών Εκλογών 2006

Διαπαραταξιακή Επιτροπή Δημοτικών Εκλογών 2006

Διαπαραταξιακή Επιτροπή Δημοτικών Εκλογών 2006
Η Διαπαραταξιακή  Επιτροπή, που συστάθηκε απο εκπροσώπους και των πέντε παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο σας στον Δήμο Χαλανδρίου  για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε 3 συνεδριάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2) υπό την προεδρία του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κο. Βαγγέλη Λέκκα.
Αντικείμενο των συνεδριάσεων  ήταν η  συζήτηση των προτάσεων της σημερινής διοίκησης του Δημάρχου Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλου για να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα  ώστε η πόλη μας να μπορεί να καυχιέται για μια  νέα αντίληψη διαδικασιών διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών μακριά από την μιζέρια, τον κομματισμό  και την εσωστρέφεια.
Οι προτάσεις της σημερινής διοίκησης αφορούσαν την κατανομή των θέσεων των ομοιόμορφων πλέον περιπτέρων των συνδυασμών στην κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (δαπάνη την οποία αναλαμβάνει ο Δήμος Χαλανδρίου), των φωτεινών ή μη διαφημιστικών πλαισίων στον Δήμο Χαλανδρίου, των θέσεων διαφήμισης στις στάσεις λεωφορείων του ΟΑΣΑ και τέλος την κατασκευή 10 ειδικά διαμορφωμένων θέσεων (stands) σε πλατείες και σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς , για επικόλληση εντύπων (αφισών, ανακοινώσεων προεκλογικού υλικού κ.α), και  τέλος εξέδρας κεντρικών ομιλιών στην Κεντρική Πλατεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό για όλες τις δημοτικές παρατάξεις.


Καθορίστηκαν ομόφωνα οι κεντρικές ομιλίες των παρατάξεων στην ειδική εξέδρα της πλατείας κατά σειρά ως εξής :





























 1.  κ. Πανταζής  Πέμπτη  05.10.2006
 2.  κ. Καρατζά  Παρασκευή  06.10.2006
 3.  κ. Λιερός  Τρίτη  10.10.2006
 4.  κ. Ανδρεόπουλος   Πέμπτη  12.10.2006
 5.  κ. Ζαφειρόπουλος   Παρασκευή  13.10.2006


 Οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ συναινετικό κλίμα και σύντομα τα μέλη της Διαπαραταξιακής κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά το σύνολο των προτάσεων της διοίκησης. Η συμφωνία προβλέπει περίπου την ίση κατανομή των παραπάνω θέσεων στις πέντε συνολικά παρατάξεις .
Έτσι η κάθε μία από τις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις εκλογές θα μπορούν να χρησιμοποιούν περίπου το 1/5 των σταθερών (φωτεινών ή μη) θέσεων που βρίσκονται στη πόλη μας έτσι ώστε να υπάρξει ισοτιμία στην προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων τους.
Επίσης το περιοδικό του Δήμου μας «ΧΑΛΑΝΔΡΙ» που θα κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου θα περιέχει πληροφορίες για τους Δημότες σχετικές με τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου και κάθε συνδυασμός θα καταχωρήσει σε 3 σελίδες κείμενα δικής του επιλογής.


Τέλος η απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα συζητηθεί και θα τεθεί υπο έγκριση στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τις εκλογές, που πραγματοποιείται την 27η Σεπτεμβρίου 2006 στο Παλαιό Δημαρχείο .