Title Image

Ενημερωτικό έντυπο σχετικά με το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του κοιμητηρίου του Δήμου Χαλανδρίου

Ενημερωτικό έντυπο σχετικά με το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του κοιμητηρίου του Δήμου Χαλανδρίου

 

 

 

 

 

  • Υπεύθυνος επεξεργασίας:

Δήμος Χαλανδρίου

Οδός: Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου

ΤΚ: 15234

Τηλέφωνο: 2132023800

Email Δήμου Χαλανδρίου: helpdesk@halandri.gr

Email DPO Δήμου Χαλανδρίου: dpo@halandri.gr

 

  • Σκοπός επεξεργασίας

Στην περίμετρο του κοιμητηριού, στις δυο εισόδους, στο οστεοφυλάκιο και στο χώρο των ψυγείων έχει τοποθετηθεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και καταγραφή σε αποθηκευτικό μέσο) με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας του κοιμητηριού από κλοπές και βανδαλισμούς. Η επεξεργασία αφορά τη  λήψη και καταγραφή μόνο εικόνας. Η χρήση του συστήματος γίνεται με σύννομο, θεμιτό και διαφανή τρόπο και δεν πραγματοποιείται κανενός είδους περαιτέρω χρήση του συστήματος κατά τρόπο ασύμβατο με τον αρχικό σκοπό. Η χρήση του συστήματος γίνεται όλες τις ημέρες σε ώρες που είναι κλειστό το κοιμητήριο (17.30-07.30).

  • Νομική βάση

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας, (άρθρο 6 παρ. 1. ε ΓΚΠΔ).

  • Πρόσβαση στο σύστημα

Στο σύστημα και στο υλικό καταγραφής έχει πρόσβαση μόνο το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου.

  • Αποδέκτες

Το υλικό καταγραφής δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

  • Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για δεκαπέντε (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων.

  • Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής
  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων
  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία
  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση dpo@halandri.gr ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στo πρωτόκολλο του Δήμου. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας: Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.