Title Image

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Χαλανδρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Χαλανδρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Χαλανδρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, για τη δίκη της Χ.Α.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σωματεία και φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος έχουν οργανώσει συγκέντρωση, με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για την καθυστέρηση της δίκης ευθύνονται οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν είχαν πάρει εξαρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Πέντε χρόνια οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σπέρνοντας το ναζιστικό ρατσιστικό τους δηλητήριο παρά τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν την εγκληματική τους δράση, που απορρέει από την ίδια τη ναζιστική τους ιδεολογία.

Η αναγκαία καταδίκη τους δεν αρκεί για την αντιμετώπισή τους. Την τελειωτική απάντηση θα την δώσει το οργανωμένο κίνημα απομονώνοντας τους κάθε λογής φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, από κάθε γειτονιά και πετώντας τους μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου απαιτούμε τη παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ως ελάχιστη «απάντηση» σε πολυάριθμες δολοφονικές επιθέσεις εργατών όπως για παράδειγμα η δολοφονία του εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν, οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε Αιγύπτιους ψαράδες, και οι εκατοντάδες ακόμα εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι Ναζί!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Καρατζά Λούλα
Λάμπρου Δημήτρης
Οικονόμου Ανδρέας