Title Image

«Χαλάνδρι σε Δράση» – Μήνυμα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

«Χαλάνδρι σε Δράση» – Μήνυμα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων:

Τη 19η Μαΐου, ο απανταχού Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, στους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους Έλληνες αδερφούς μας που έχασαν την ζωή τους και στους ακόμα περισσότερους που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες με τρόπο βίαιο απάνθρωπο και στυγερό. Ένα έγκλημα αποτρόπαιο, ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Επί χιλιάδες χρόνια οι Έλληνες στην περιοχή του Πόντου ζούσαν ειρηνικά, άκμαζαν και είχαν δημιουργήσει μία ξεχωριστή παράδοση με την παρουσία τους. Μία παράδοση που διακόπηκε τόσο βίαια ώστε να αποτελεί σήμερα ένα βαθύ τραύμα στην συλλογική συνείδηση του Έθνους μας. Ένα τόσο περήφανο κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεριζώθηκε. Η γενοκτονία αυτή αποτελεί μαύρη σελίδα για την ίδια την ανθρωπότητα.

Οι Πόντιοι αδερφοί μας στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο απαιτούν να δικαιωθούν. Μαζί τους το απαιτεί ολόκληρος ο Ελληνισμός. Αυτή η  μαύρη αυτή σελίδα για την ανθρωπότητα πρέπει αναγνωριστεί.

Οι Πόντιοι Έλληνες σε όλο τον κόσμο θα διατηρήσουν τις μνήμες τις παραδόσεις και την κληρονομιά τους για αιώνες ακόμα όπως το έκαναν και αιώνες πριν την γενοκτονία. Όπως το κάνουν έναν αιώνα τώρα μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες. Η ψυχή τους είναι πιο δυνατή από το αίμα τον πόνο και την προσφυγιά που έζησαν οι πρόγονοί τους μόλις 102 χρόνια πριν. Και είναι τόσο δυνατή που δεν θα πάψουν μαζί με όλο τον Ελληνισμό να αγωνίζονται για την δικαίωσή τους.

Ότι και να κάνουν οι Τουρκικές κυβερνήσεις στο τέλος η ανθρωπότητα θα αναγνωρίσει την ανείπωτη καταστροφή που προκάλεσαν. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη θέληση.

Η Τουρκία οφείλει να αναλάβει έστω και μετά από 102 χρόνια τις ευθύνες της. Να αποδεχθεί το παρελθόν της. Να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Και έτσι να δείξει ότι μπορεί να πορευθεί στον σύγχρονο κόσμο των αξιών της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι απαίτηση όλου του Ελληνισμού.