Title Image

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου – Ανακοίνωση για την κακοκαιρία “Ελπίς”

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου – Ανακοίνωση για την κακοκαιρία “Ελπίς”

Με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε στην πόλη η κακοκαιρία “Ελπίς”, η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Πέντε μέρες μετά από την χιονόπτωση, και στο Χαλάνδρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας! Κάποιοι ακόμη και σήμερα δεν έχουμε ρεύμα.

Η «χιονόμπαλα» των ευθυνών πάει κι έρχεται μεταξύ Κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου, το χιόνι όμως παραμένει στη θέση του…

Η «Ελπίδα» των υπευθύνων είναι να περάσει η φούρια, να ξεχαστεί και αυτό, όπως ξεχάστηκε άλλωστε και το περσινό χιόνι που ήταν μεν λιγότερο, αλλά μας ταλαιπώρησε εξίσου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλανδρίου ενημερώνει το λαό του Χαλανδρίου ότι στη 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (21 Οκτώβρη 2021) ψηφίστηκε απ’ όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους –εκτός των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»– το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενης χιονόπτωσης που είχε φέρει ο δήμαρχος κ. Ρούσσος.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν ΚΑΤΑ και απέδειξαν με αδιάσειστα στοιχεία ότι και σε επερχόμενο χιονιά θα γίνει ό,τι συνέβη και στον προηγούμενο, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ότι αφορά στον προσανατολισμό, στο σχεδιασμό και στα μέσα (μηχανήματα, προσωπικό κλπ.) ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

(Σελ. 52 Πρακτικών 18ης συνεδρίασης Δ.Σ.):  Λούλα Καρατζά (επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»): «Το σημερινό σχέδιο είναι τι θα κάνουμε άμεσα. Μα το ξέρουμε τι θα κάνουμε! Θα τα χάσουμε και θα κάνουμε ό,τι έγινε και στο προηγούμενο χιόνι, όπου η Περιφέρεια δεν έκανε τη δουλειά της ν’ ανοίξει εκεί που έπρεπε, πήγαινε ο Δήμος ν’ ανοίξει στη θέση της Περιφέρειας και όλα τα στενά του δήμου Χαλανδρίου μένανε. Έτσι έγινε το απόλυτο χάος και δεν έγινε τίποτα.»

Αυτά τόνιζε η «Λαϊκή Συσπείρωση» 3 μήνες πριν, όλα γνωστά δηλαδή, αλλά ενέργεια καμία, διεκδίκηση μηδέν.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονταν ότι το Χαλάνδρι δεν έχει πρόβλημα χιονιού, γιατί η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από -2 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανείς δε θέλει να ενοχλήσει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, γιατί όλοι είναι δέσμιοι της κυρίαρχης πολιτικής, που υπαγορεύεται από οικονομικά συμφέροντα και που θεωρεί ότι τα μόνα δικαιολογημένα έξοδα είναι αυτά που φέρνουν κέρδος στους λίγους. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, η ασφάλεια του λαού δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Ωστόσο υπάρχει δρόμος, και τον έδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» (σελ. 56 Πρακτικών 18ης συνεδρίασης Δ.Σ.): «Πρέπει να ξεσηκωθούμε, να ξεσηκώσουμε κουρνιαχτό και να πούμε ότι δε γίνεται πια! Τα θέματα ασφάλειας είναι τα πρώτα, και πρέπει να κάνετε το καθήκον σας. Αυτός κατά τη γνώμη μας είναι δήμος που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών και που οι δημότες  μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Όλα τ’ άλλα, περισσευούμενα.»

Διοίκηση δήμου λοιπόν που αγωνίζεται είναι αυτή της Πάτρας, που αύριο, Σάββατο 29 Γενάρη, έρχεται με αυτοκινητοπομπή στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί, ενώ στο Χαλάνδρι δε βγαίνει άχνα…

Δήμαρχος Χαλανδρίου και παρατάξεις που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα ακούνε αδιαμαρτύρητα την κυβέρνηση να μετράει τις ζωές μας σαν κόστος και τον Περιφερειάρχη να ποζάρει μπροστά σε ακριβά μηχανήματα ιδιωτικών εταιριών και να λέει ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος.

Όλοι μαζί στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ψηφίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ούτε οι ιδιώτες δε βοήθησαν να καθαρίσουν τα χιόνια. Όσοι δε όψιμα θυμούνται ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο οι δημοτικοί σύμβουλοι στην Πολιτική Προστασία, ας ξαναδούν πάλι το σχέδιο που ψήφισαν –και που μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε– ότι όντως δεν τους αναφέρει πουθενά, γιατί με βάση τις κυβερνητικές εντολές δεν έχουν κανένα ρόλο. Όμως το ψήφισαν!

Ρόλο έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά όχι στα σχέδια επί χάρτου που μας καταδίκασαν σε αιχμαλωσία και ξεπάγιασμα. Έχει ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης του λαού του Χαλανδρίου για την κάλυψη των ζωτικών του αναγκών και πρώτα και κύρια για την ασφάλεια της ζωής και της υγείας όλων.

Καλούμε το λαό του Χαλανδρίου σε αυτόν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, γιατί όλους τους άλλους τους έχουμε δει και οδηγούν όχι σε «αποχιονισμό» της ζωής μας, αλλά σε πάγωμα και περιπέτειες.          

      ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καρατζά Λούλα
Λάμπρου Δημήτριος
Οικονόμου Ανδρέας