Title Image

Φλύα Αναπτυξιακή

Φλύα Αναπτυξιακή


ΦΛΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ



 


Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Φλύας αναπτυξιακής πιστεύαμε σε μια ιδέα.


Στην ιδέα ότι μια επιχείρηση Δημοσίου συμφέροντος δε σημαίνει απαραίτητα γραφειοκρατία, δυσπραγία, βάρος για τους ποίτες αλλά ότι αντίθετα μπορεί να προσφέρει έργο για την κοινωνία χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες.


ΣΉμερα 3 χρόνια μετά δικαιωθήκαμε σε αυτή την πίστη που είχαμε.  Η Φλύα αναπτυξιακή κατάφερε να προσφέρει σημαντικό έργο χωρίς να χρειασθεί να κάνει προσλήψεις, να έχει ελλείματα, να επιβαρύνει το Δήμο. Προσφέρουμε στους δημότες μας 13 νέα προγράμματα και δεσμευόμαστε ότι τα προγράμματα αυτά είναι μόνο η αρχή.


Η Φλύα Αναπτυξιακή αναδεικνύεται σε ένα πολύτιμο συμπαραστάτη του Δήμου και των δημοτών του Χαλανδρίου.


Ραγδαία Ανάπτυξη επ΄ωφελεία των Δημοτών μας


Τα δύο τελευταία χρόνια η Φλύα έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση εσόδων της ενώ έχει πετύχει να κρατήσει χαμηλά τα λειτουργικά της έξοδα.


ΕΣΟΔΑ 2004: 60.000€ & 2005: 600.000€


Συνολικά το 2005 η Φλύα έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα κοινής ωφελέιας ύψους 1 εκ. ευρώ.


 


1.       Κατασκευή  και διαμόρφωση των πρώτων δημοτικών χώρων στάθμευσης Προϋπολογισμού :150.000€


 


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και διαμόρφωση των πρώτων δηοτικών χώρων στάθμευσης στο Χαλάνδρι. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου, Βας. Γεωργίου ένας χώρος στάθμευσης για 100 αυτοκίνητα.


Ηδη χωροθετήθηκε και λειτουργεί ενας ακόμα χώρος στάθμευσης στο κτήμα Μαμόπουλου επι της οδού Αγ. Παρασκευής


 


2.       Αναβάθμιση & επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής


Προϋπολογισμού :30.000€


 


Το πάρκο κυκλοφορικής αγωγής  αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντίστοιχα πάρκα της Ελλάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα του προγράμματος αναβάθμισης καλύφθηκαν από χορηγούς και από επιχορηγήσεις του Υπ. Μεταφορών.


 


3.       Ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και Αστυνομίας καθώς και του τομέα καθαριότητας , με νέα οχήματα, αξίας :50.000€


 


Παρέδωσε προς χρήση 3 νέα επιβατηγά οχήματα καθώς και 4 νέ αδικυκλα στη Δημ. Συγκοινωνία. Τα οχήματα αυτά αποτελούν ένα πραγματικό πολλαπλασιαστή δύναμης για το προσωπικό του Δήμου .


 


4.       Ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού Δημοσιών Χώρων


Προϋπολογισμού :120.000€


 


Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2005 εφαρμόζουμε ένα ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού δημοσίων χώρων, με το οποίο καθαρίζονται σε τακτική βάση βασικοί οδοί άξονες και γειτονιές της πόλης καθώς και σημαντικοί δημόσιοι χώροι σε σχολέια, πλατείες κλπ.


 


5.       Πρόγραμμα Ενισχυμένης Κοινωνικής μέριμνας


Προϋπολογισμού :60.000€


 


Υλοποιούμε το ευρωπαικό πρόγραμμα κοινωνικήςε μέριμνας, ένα πρόγραμμα φροντίδας και υποστήριξης κατ’οικον  σε α΄τομα που δεν δύναται σε ένα βαθμό να αυτοεξυπηρετηθουν. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι ιατρική φροντίδα και στήριξη πρόληψης, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξηκαι τέλος οικιακή φροντίδα.


 


6.       Έκδοση Δημοτικού Περιοδικού «Χαλάνδρι»


Προϋπολογισμού :36.000€


 


Εκδίδουμε από το Δεκέμβριο του 2004 ανά δίμηνο το περιοδικό του Δήμου στο οποίο καλύπτεται η δραστηριότητα του Δ¨ημου δίνοντια χρηστικές πληροφορίες  και προβάλεται τοέργο του Δήμου και παρουσιάζονται οι απόψεις των δημοτικών παρατάξεων της πόλης.


 


7.       Κατασκευή 120 νέων στεγάστρων & 120 νέων οδοσημάνσεων αξίας :350.000€


Εξασφαλίσαμε έναντι ανταποδοτικής οφειλής την κατασκευή 120 νέων στεγάστρων στις στάσεις της Δημοτικής και αστικής συγκοινωνίας.


 


8.       Ανάδειξη και βελτίωση πλατειών και δημόσιων χώρων – παιδικών χαρών – Δήμου Χαλανδρίου


 Προϋπολογισμού :200.000€


 


Το πρόγραμμα αφορά την ανάδειξη και βελτίωση κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο. Αποξήλωση υφιστάμενων πλακών, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων και τέλος μια σειρά κηπουρικών εργασιών σε διάφορες πλατείες και παιδικές χαρές.


 


9.       Τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.


Προϋπολογισμού :35.000€


 


Επίστρωση με ειδικά ελαστικά δάπεδα σε αύλειους χώρους των παιδικών σταθμών του Δ¨ημου  για τη ναποφυγή τυχλον μικροτραυματισμών των παιδιών


 


10.   Επισκευές και επιδιορθώσεις  στους αθλητικούς χώρους , στο Συνοικισμό και αντικατάσταση πλαστικού τάπητα γηπέδου Κάτω Χαλανδρίου( Μάρκος Παπαδάκης)


Προϋπολογισμού :50.000€


Πραγματοποιούνται αποξήλωση πλαστικού ταρτάν, τοποθέτηση νέου τάπητα, συντήρηση δικτύου οροφής, αποκατάσταση πλέγματος περιμετρικά του γηπέδου.


 


11.   Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ


Προϋπολογισμού :40.000€



 


12.   Ενίσχυση Πολιτιστικών Θεσμών αξίας :200.000€


Συμβάλουμε με χορηγικά προγράμματα στη προβολή των δραστηριοτήτων του Αετοπουλείου πολιτιστικού κέντρου


 


13.   Πρόγραμμα Απασχόληση Ανέργων που βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης Προϋπολογισμού  :50.000€