Title Image

Ημερίδα: 40 χρόνια ΚΑΠΗ Χθες-Σήμερα-Αύριο

Ημερίδα: 40 χρόνια ΚΑΠΗ Χθες-Σήμερα-Αύριο

40 χρόνια πέρασαν από τότε που η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να υιοθετήσει τη «Γωνιά του παππού και της γιαγιάς» την οποία είχαν συστήσει κάποια μέλη του  Ομίλου Εθελοντών και να  συγκροτήσει ένα δίκτυο δομών τέτοιων που να συνυπάρχουν άντρες και γυναίκες και να προσφέρουν ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή, ιατρικές υπηρεσίες και πολιτισμό σε όλους τους κατοίκους κάθε περιοχής. Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) εξελίχθηκε σε έναν ιδιαίτερα χρήσιμο και αγαπητό θεσμό, που χάρισε εξαιρετικές εμπειρίες σε πολλούς ηλικιωμένους της χώρας μας και αποτέλεσε πρότυπο για ανάλογες δομές σε άλλες (γνωστές για την πρόοδό τους στην Κοινωνική Πολιτική) χώρες.

Τιμώντας αυτή την επέτειο, το τμήμα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Χαλανδρίου οργανώνει ημερίδα με θέμα: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΗ  Χθες – Σήμερα – Αύριο  

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κοινωνικών Δομών (Παπάγου 7, Χαλάνδρι). Σκοπός της είναι να γίνει ανασκόπηση της εξέλιξης του θεσμού, να εξεταστούν οι συνθήκες εφαρμογής του και να δοθεί ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και ιδεών για μια βελτιωμένη συνέχειά του. Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε ΚΑΠΗ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προτάσεις για εισηγήσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 15 Οκτωβρίου 2019 (με αναφορά σε τίτλο, ενότητα, όνομα και ιδιότητα εισηγητή/τριας και περίληψη 150 λέξεων) στη διεύθυνση imerida@halandri.gr  Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως και την επιθυμία για συμμετοχή σας.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΚΑΠΗ:  Θεσμός –  Εμπειρία – Προοπτικές

Ο Κοινωνικός Ρόλος του ΚΑΠΗ

Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής στα ΚΑΠΗ

Η καθημερινότητα στα ΚΑΠΗ: Δραστηριότητες – Πολιτισμός

Ενεργόν Γήρας: Καλές πρακτικές

Έρευνες για την Τρίτη Ηλικία  – Συμπεράσματα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΝΑ ΑΜΗΡΑ διδάσκουσα Κοινωνικής Εργασίας (η πρώτη κοινωνική λειτουργός που προσελήφθη στο πρότυπο ΚΑΠΗ του Νέου Κόσμου)

ΧΑΡΗΣ ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας – Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Κοινωνικός Λειτουργός Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, Γενικός Γραμματέας ΠΔΕ ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΙΤΑΔΑΚΗΣ Κοινωνικός Λειτουργός στα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου