Title Image

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους Εθελοντές Χαλανδρίου

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους Εθελοντές Χαλανδρίου

Μήνυμα ενθάρρυνσης και αλληλεγγύης στέλνουν οι Εθελοντές Χαλανδρίου, καλώντας τα μέλη τους να συνδράμουν τους συμπολίτες μας, που πλήττονται περισσότερο από τον εγκλεισμό.

Στο μήνυμά τους σημειώνουν:

Η κρίση που περνάει η κοινωνία μας εξαιτίας του αόρατου εχθρού συνεχίζεται. Κάθε εβδομάδα είναι ακόμη πιο “συναισθηματικά κουραστική” από την άποψη ότι προκύπτουν επιπλέον κρούσματα και θύματα.

• Μπορούμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με το να δηλώσουμε διαθεσιμότητα σε περίπτωση που προκύψουν μεγάλες ανάγκες; (Πάντα υπό την καθοδήγηση και συμπληρωματικά προς τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου).

• Μπορούμε να κάνουμε παράδοση φαρμάκων και φαγητού σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα, και μέσα σε πλαίσια ασφαλείας; (με παράδοση στην πόρτα και όχι σε επαφή μαζί τους, με μάσκα και γάντια)

• Να κρατήσουμε συντροφιά από το τηλέφωνο σε κάποιο ηλικιωμένο άτομο, με το να του διαβάσουμε ένα λογοτεχνικό απόσπασμα, ή απλώς να μιλήσουμε μαζί του;

• Να δώσουμε αίμα για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη;

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου που ήδη δήλωσαν διαθεσιμότητα για τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης.

Μην ξεχνάτε ότι τα δύσκολα χρειάζονται ενότητα, παράλληλα με τις προσπάθειες αντιμετώπισης.
Να είστε καλά και να προσέχετε.