Title Image

Οι αποδράσεις των Πεζοπόρων Χαλανδρίου τον Ιούνιο

Οι αποδράσεις των Πεζοπόρων Χαλανδρίου τον Ιούνιο

Ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ξεκινάει και πάλι τις εξορμήσεις του για πεζοπορία, περιηγήσεις και θαλάσσια μπάνια, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Με το μήνυμα «ευελπιστούμε τα μέλη μας να απολαύσουν το “ταξίδι” που διοργανώσαμε για την εξερεύνηση των φυσικών ομορφιών του τόπου μας», προσκαλεί ο Σύλλογος τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Κυριακή 7 Ιουνίου:  Πεζοπορία στους καταρράκτες της Ραπεντώσας

Η Ομάδα των Πεζοπόρων θα εκδράμει στον κρυμμένο καταρράκτη της Πεντέλης και την πανέμορφη λίμνη στην περιοχή της Ραπεντώσας. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα. Η ομάδα θα ξεκινήσει στις 4:30 μ.μ. από το Καφέ «Πανόραμα»  στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης και θα πάει οδικώς έως στο Φράγμα της Ραπεντώσας (συνιστάται  προσοχή διότι ένα σημείο της διαδρομής είναι χωματόδρομος). Από το Φράγμα θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας στο πανέμορφο φαράγγι με τελικό προορισμό τους Καταρράκτες Ραπεντώσας. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή 5χλμ., μέσα από το ποτάμι, μέχρι τα κρυστάλλινα νερά του καταρράκτη. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά της λίμνης.

Κυριακή 14 Ιουνίου: Περπατάμε, διασκεδάζουμε, καθαρίζουμε τη… Ρεματιά στο Χαλάνδρι

Συνολικά δεκαέξι (16) φορείς και συλλογικότητες του Χαλανδρίου οργανώνουν την διάσχιση και τον καθαρισμό της κοίτης της Ρεματιάς και προσκαλούν τα μέλη τους και τους πολίτες του Χαλανδρίου να συμμετέχουν. Η είσοδος στη Ρεματιά θα γίνει από την οδό Πάρνηθας & Λακωνίας (Φραγκοκλησιά) στις 9:30 π.μ. και η ολοκλήρωση της διαδρομής θα είναι  στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δέντρα και τα φυτά της Ρεματιάς, και να θαυμάσουν τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης μας.

Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουνίου: Rafting στον ποταμό Λούσιο και πεζοπορία στον Λάδωνα

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου θα πραγματοποιήσουν  το πρώτο τους διήμερο στα φανταστικά τοπία της Αρκαδίας, στην Λίμνη Λάδωνα Γορτυνίας, με πεζοπορίες και rafting σε διαδρομές με πυκνή βλάστηση, κατακόρυφα βράχια, καταρράκτες και γεφύρια. Το Σάββατο η ομάδα θα μεταβεί με ιδιωτικά οχήματα στον ορεινό οικισμό Μυγδαλιά Γορτυνίας. Το απόγευμα θα πεζοπορήσει σε μονοπάτια εξαιρετικού φυσικού κάλλους γύρω από την Λίμνη Λάδωνα. Μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς όπου έχει ανακηρυχθεί οικολογικό πάρκο. Το βράδυ οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν στα σοκάκια της ιστορικής Μυγδαλιάς, να γευματίσουν στις τοπικές ταβέρνες και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διανυκτέρευσης σε στυλ κάμπινγκ στο σχολείο του χωριού που θα μας φιλοξενήσει. Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κατάβαση rafting στο ποταμό Λούσιο με επαγγελματίες οδηγούς όπου και θα παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι συμμετέχοντες θα κωπηλατήσουν στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα, θα διασκεδάσουν, θα κολυμπήσουν και θα ανακαλύψουν τα κρυμμένα θαύματα του Λούσιου, όπου ο Δίας έκανε το πρώτο του μπάνιο αμέσως μετά την γέννησή του. Το μεσημέρι η ομάδα θα επιστρέψει στην Μυγδαλιά για φαγητό, ξεκούραση και, εάν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Κόστος συμμετοχής για την κατάβαση rafting : 45€/άτομο

Κυριακή 28 Ιουνίου: Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου

Οι Πεζοπόροι θα επισκεφτούν την πανέμορφη Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Η ομάδα θα συναντηθεί στις 9:00μ.μ. στον καταρράκτη Λουτρακίου και θα περιηγηθεί στα ερείπια του αρχαίου ναού που ήταν αφιερωμένος στην Θεά Ήρα, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στον Φάρο Μελαγκάβι που δεσπόζει στο ακρωτήριο του Ηραίου, τον μεγαλύτερο φάρο του κορινθιακού κόλπου ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά το 1897 και χωρίζει τη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου από τον Κόλπο των Αλκυονίδων. Στο τέλος της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην πανέμορφη Λιμνοθάλασσα, στις όχθες της οποίας καταλήγουν τα Γεράνεια Όρη. Τα γαλαζοπράσινα νερά της μαζί με το φυσικό πευκοδάσος της περιοχής την κάνουν ένα παραδεισένιο τοπίο με γαλήνια ατμόσφαιρα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με φαγητό και διασκέδαση στις πολλές ταβέρνες της Λίμνης.

Η μετάβαση στο Λουτράκι θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα. Για όσους όμως επιθυμούν να μετακινηθούν με πούλμαν θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως (απαραίτητη η συμμετοχή 25 ατόμων).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com, στο τηλ. : 6909567130 (κ. Μιχάλης Μανίκας,  Υπεύθυνος Πολιτισμού), στα γραφεία του Συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός),  f: Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου.

“Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου εναρμονίζονται πλήρως στους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας για την υγεία που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και κατά τη διάρκεια της κάθε δραστηριότητας θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Επίσης, συνιστούν στους συμμετέχοντες να έχουν πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί τους”, σημειώνει ο Σύλλογος στη σχετική ανακοίνωση.