Title Image

Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» – Ιουνίου 2022

Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» – Ιουνίου 2022

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Ιουνίου 2022

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου υποδέχονται το καλοκαίρι γιορτάζοντας την μοναδική Πανσέληνο της Φράουλας στις 14 Ιουνίου, ενώ ανεβάζουν την αδρεναλίνη με μια μοναδική εμπειρία δράσης, Rappel (κατάβαση με αναρριχητικό εξοπλισμό).

Τρίτη 14 Ιουνίου : Πεζοπορία κάτω από την Πανσέληνο της Φράουλας στον Υμηττό    

H γεμάτη Σελήνη του Ιουνίου έρχεται με το δικό της στυλ και οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου θα την απολαύσουν με μια μοναδική πεζοπορία στον Υμηττό. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή παράδοση, έχει το όνομα Πανσέληνος των Ρόδων ή Πανσέληνος της Φράουλας, καθότι συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδής της. Το φεγγάρι θα πάρει την ολοκληρωμένη όψη του τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου.

Σημείο εκκίνησης ο Αι Γιάννης ο Κυνηγός στις 7:30 μ.μ. Θα υπάρχουν δύο εναλλακτικές διαδρομές, η μια διαδρομή είναι 10χλμ. και η δεύτερη 5,5 χλμ. (με 250μ. υψομετρική), ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας. Στο σπήλαιο του λιονταριού θα κάνει στάση η ομάδα για να θαυμάσει την πανσέληνο της φράουλας.

Κυριακή 19 Ιουνίου : Rappel και πεζοπορία στο Φαράγγι της Πετάλης στην Εύβοια  

Ένα μοναδικό και διαφορετικό Canyoning διοργανώνουν οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου  στο φαράγγι της Πετάλης στην Εύβοια, το οποίο είναι γνωστό για την μοναδική του ομορφιά, την πλούσια βλάστηση του και την υπέροχη παραλία της Πετάλης. Ο συνδυασμός της πεζοπορίας, του Rappel και η δυνατότητα για μπάνιο στα υπέροχα νερά του Αιγαίου κάνουν την συγκεκριμένη δράση μοναδική.

Το Rappel είναι καταρρίχηση με αναρριχητικό εξοπλισμό. Η δράση θα γίνει με ΑΠΟΛΥΤΗ ασφάλεια από έμπειρους οδηγούς και πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Η μετάβαση στο σημείο συνάντησης θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Πρόγραμμα
09:30 Συνάντηση στην ταβέρνα Τσέλιγκας (στην Δίρφυ)
14:00 Εκτιμώμενη ώρα εξόδου από το φαράγγι (ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας), όπου θα υπάρχει αρκετός χρόνος για φαγητό, χαλάρωση και μπάνιο στην παραλία της Πετάλης.

Τεχνικές Πληροφορίες Φαραγγιού:

Αριθμός καταβάσεων Rappel: 6
Μέγιστη κατάβαση: 9 μέτρα
Μήκος φαραγγιού: 3 χιλιόμετρα

Προετοιμασία – εκπαίδευση: 20min
Χρόνος πρόσβασης έως την είσοδο: 5 λεπτά
Χρόνος διάσχισης: 3-4ώρες
Κατάλληλο και για αρχάριους

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.
 2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
 3. Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν εγκαίρως.
 4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά την δήλωση συμμετοχής τους.
 5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου, το αντισηπτικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

 • στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com,
 • στο τηλ. : 697 499 9545 (κ. Σωτήρης Μανίκας),
 • στα γραφεία του συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30,
 • στο facebook : Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου,
 • στο instagram : @pezoporoihalandriou,
 • στο site του συλλόγου : pezoporoihalandriou.gr.
Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση