Title Image

Οι δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου, Ιούλιος 2022

Οι δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου, Ιούλιος 2022

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου θα ολοκληρώσει τις δράσεις του για το καλοκαίρι με μια έκθεση εικαστικών, μια βραδιά γλεντιού και μια εκπληκτική εκδρομή στην πανέμορφη Αρχαία Επίδαυρο.

 

Σάββατο 2 Ιουλίου – Τρίτη 5 Ιουλίου : Burn in Εικαστική έκθεση 29 καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος μας φιλοξενεί στα γραφεία του, σε μια ιστορική προσφυγική κατοικία του Συνοικισμού Χαλανδρίου, μέρος της Εικαστικής Έκθεσης Burn in. Η έκθεση πραγματοποιείται προς τιμήν της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «αποτελεί κομβική στιγμή για την ιχνηλάτηση του τόπου και της ιστορίας του Συνοικισμού επιτρέποντας νέες αναγνώσεις και ερμηνείες».

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 29 εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, οι οποίοι έχουν το κέντρο τους από το 2019 στον Συνοικισμό Χαλανδρίου, (θα ακολουθήσει επίσημο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών).

Σάββατο 2 Ιουλίου: Βραδιά Γλεντιού

Με καλοκαιρινή διάθεση και την θερμοκρασία στα ύψη η Ομάδα των Πεζοπόρων αποφάσισε να προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά γλεντιού στα μέλη της, στα γραφεία του Συλλόγου, με συνοδεία παγωμένων ποτών και ωραίας μουσικής.

Κυριακή 3 Ιουλίου : Επίσκεψη στην Αρχαία Επίδαυρο και Πεζοπορία στο Μονοπάτι Πολιτισμού

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου διοργανώνουν μια εκδρομή στην πανέμορφη Αρχαία Επίδαυρο, έναν  τόπο ευλογημένο με φυσικό κάλλος και βαθύτατο ιστορικό παρελθόν.

Η ομάδα θα περπατήσει σε ένα από τα 8 «Μονοπάτια Πολιτισμού» και συγκεκριμένα στο μονοπάτι της Παλαιάς Επιδαύρου. Πρόκειται για ένα εύκολο και πανέμορφο μονοπάτι 4 χλμ. δίπλα στην θάλασσα.

Μετά την πεζοπορία θα υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος για κολύμπι σε μια από τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής, καφέ, φαγητό και φυσικά περιήγηση στα αρχαία αξιοθέατα της Αρχαίας Επιδαύρου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο Νησί. Εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε τον 4ο αιώνα π.χ.  προς τιμήν του θεού Διονύσου για να φιλοξενήσει τα Διονυσιακά δρώμενα, πριν από την ανέγερση των μνημείων προς τιμήν του Ασκληπιού στην ενδοχώρα της Επιδαύρου. Είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και είναι κρυμμένο σε ένα λόφο που περιτριγυρίζεται από πλούσια βλάστηση και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Δίπλα από το θέατρο και στον θαλάσσιο χώρο γύρω από το Νησί βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης. Στην κορυφή της χερσονήσου και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας είναι εμφανή τα ερείπια από το κάστρο της αρχαίας πόλης. Ακριβώς απέναντι από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου βρίσκεται μυκηναϊκό νεκροταφείο με επτά θολωτούς τάφους ενώ σε μικρή απόσταση από αυτό, τα ερείπια του Αρχαίου Ναού της Αρτέμιδας.

Ένα από τα αξιοθέατα που οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν είναι η «Βυθισμένη Πολιτεία», ή αλλιώς η Βυθισμένη «Ατλαντίδα» της Αργολίδας, η οποία βρίσκεται μόλις δύο μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Εκεί έχουν βρεθεί από θεμελιώσεις κτιρίων μέχρι μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα και αμφορείς. Αυτά τα τμήματα της αρχαίας πολιτείας της Επιδαύρου μπορεί να τα περιηγηθεί κάποιος ακόμη και κολυμπώντας, οπότε μην ξεχάσετε την μάσκα και τον αναπνευστήρα σας.

Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ώρα αναχώρησης στις 07:00π.μ. από τον Σταθμό Μετρό Χαλανδρίου

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους. Ραντεβού πάλι τον Σεπτέμβριο!!!

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.
  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
  3. Οι συμμετοχές στις δράσεις θα πρέπει να δηλώνονται εγκαίρως και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας.
  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά την δήλωση συμμετοχής τους.
  5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

  • στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com,
  • στο τηλ. : 697 499 9545 (κ. Σωτήρης Μανίκας),
  • στα γραφεία του συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30,
  • στο facebook : Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου,
  • στο  instagram : @pezoporoihalandriou,
  • στο site του συλλόγου : pezoporoihalandriou.gr.

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.