Title Image

Το πείραμα «χρωματιστά γάντια» στο 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Το πείραμα «χρωματιστά γάντια» στο 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Με την παραγωγή ψηφιακού παιδαγωγικού υλικού και βίντεο η δ/νση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου προσπαθεί να βρεθεί κοντά στα παιδιά  που στερούνται τη σχολική καθημερινότητά τους.
Η σκυτάλη σήμερα στο 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής… για εντυπωσιακά πειράματα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. “Τα χρωματιστά γάντια” δεν είναι άλλο από το γνωστό πείραμα της διάχυσης.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι πάρα πολύ απλά που όλοι έχουμε στο σπίτι

  • ένα ταψί (Είναι στρογγυλό, μικρό, ψήνει ωραίο φαγητό. Τρέξε πάρε στη στιγμή της μαμάς σου το….)


  • ένα χαρτί κουζίνας (Στην κουζίνα θα το βρεις και μ΄αυτό θα σκουπιστείς. Είναι άσπρο σε ρολό σαν τον Πύργο το Λευκό -τι είναι😉

  • και λίγο μόνο νερό (Είναι διάφανο υγρό και ο πίνεις στο λεπτό. Πήγαινε βάλε τώρα στη βρύση ένα ποτήρι να γεμίσει)

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή! Φυσικά θα χρειαστούμε τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. Πρώτα από όλα παίρνουμε δύο φύλλα από χαρτί κουζίνας και τα ενώνουμε. Στο 1 φτιάχνουμε το περίγραμμα της παλάμης μας για να δημιουργήσουμε τα γάντια με ένα μαρκαδόρο. Και στο 2 φύλλο ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους σε πολλά χρώματα σχέδια που θα διακοσμήσουμε τα γάντια μας.

 

Ρίχνουμε νερό στο ταψάκι

Τέλος, ενώνουμε ξανά τα δύο χαρτιά και τα βυθίζουμε στο νερό


Μήνυμα των παιδαγωγών του 1ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής προς όλους τους γονείς

Τη δύσκολη αυτή αλλά αναγκαία περίοδο εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να την κάνουμε, όσο πιο ευχάριστη,  ήρεμη και άνετη μπορούμε. Ας αγκαλιάσουμε τα συναισθήματά μας και ας δυναμώσουμε τους πόρους της ψυχικής μας ανθεκτικότητας, σε αυτή την κατάσταση περιορισμού και αβεβαιότητας .

Αυτές τις μέρες, που τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε  σχολείο, οι παιδαγωγοί του 1ου  τμήματος Προσχολικής Αγωγής θα είμαστε  κοντά τους με δραστηριότητες που αφορούν το καθημερινό πρόγραμμα τους, και ευελπιστούμε όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα και να επανέλθουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητα μας.