Title Image

BREAD B.C -Ψωμί όπως πρέπει

BREAD B.C -Ψωμί όπως πρέπει

Ένας σύγχρονος φούρνος με αρχαϊκό όνομα, Bread B.C. ή αλλιώς ψωμί προ Χριστού άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι υπενθυμίζοντάς μας την αξία του πολύτιμου αυτού βασικού είδους της διατροφής μας. Στο Bread Β.C. τα καρβέλια ζυμώνονται με μεράκι και φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Στο φούρνο μπορεί να βρεί κανείς και προπύρα, ένα είδος φοκάτσιας που φτιάχνεται παραδοσιακά στην περιοχή της Λακωνίας.
«Είναι μια συνταγή που έκαναν στο χωριό μου, το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αλλά και σε όλη αυτή την ακτογραμμή της Πελοποννήσου και απέναντι, στις Σπέτσες. Θυμάμαι τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου να φτιάχνουν προπύρα την εποχή που δεν υπήρχε φούρνος να εξυπηρετεί το χωριό και κάθε νοικοκυριό έφτιαχνε το ψωμί της εβδομάδας στους πέτρινους φούρνους που υπήρχαν έξω από τα σπίτια» θυμάται ο Περικλής  ο ιδιοκτήτης του Bread BC.

Ο Περικλής Βούρθης σκηνοθέτης και ερασιτέχνης αρτοποιός οδηγήθηκε στο να ξεκινήσει να  φτιάχνει μόνος του ψωμί πειραματιζόμενος με προζύμι αργής ωρίμανσης  σε μια προσπάθεια του να κατασκευάσει ψωμί χωρίς τύψεις, ψωμί δλδ που θα μπορούν να συστήνουν ακόμα και οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι. Όταν είδε πόσο άρεσε στους φίλους του το ψωμί που τους μοίραζε, αποφάσισε να το συστήσει και στο ευρύτερο κοινό με την δημιουργία του νέου του φούρνου στο Χαλάνδρι.

Στο Bread B.C.μπορείτε να βρείτε προπύρα με μυρωδικά και ανθό αλατιού, προπύρα με ντοματίνια και κρεμμύδια, υπέροχα κρουασάν  βουτύρου, σοκολάτας με κρέμα φυστίκι κ.α, μια μεγάλη ποικιλία αρτοποιημάτων και φυσικά ψωμί που θα λατρέψετε.

 

Bread B.C.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 210-68.51.961
Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή: 08:00-16:00, Σάββατο: 08:30-16:30

 FACEBOOK 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ