Title Image

Εκλεκτοί δημιουργοί στο εργαστήριo για παιδιά και εφήβους  «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Εκλεκτοί δημιουργοί στο εργαστήριo για παιδιά και εφήβους  «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου υλοποιεί, δωρεάν, το εργαστήριο για παιδιά και εφήβους με έμφαση στη δημιουργική γραφή, αλλά και την εικαστική αποτύπωση των ιστοριών που δημιουργούνται.

Το φετινό εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη και έχει τίτλο «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη». Κάθε χρονιά, στο πλαίσιο του εργαστηρίου, γίνεται γνωριμία με το έργο των συγγραφέων, αλλά και οι συμμετέχοντες δημιουργούν και εμπνέονται από αυτό. Επίσης, φιλοξενούνται σπουδαίοι δημιουργοί. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στο εργαστήριο οι:

Γεωργία Ζάχαρη, συν-δημιουργός των Graphic Novel «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Κοντά στις ράγιες» (Μεταίχμιο), η οποία έδειξε στα παιδιά όλη τη διαδικασία δημιουργίας από την αρχική σύλληψη και τα πρώτα σκίτσα ως το τελικό έργο.

Αγγελική Δαρλάση, από τις κορυφαίες μας συγγραφείς -υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024- και συν-δημιουργός του Graphic Novel «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», που μας μίλησε τόσο για το βιβλίο, όσο και για τη γνωριμία της με την Άλκη Ζέη.

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, το εργαστήριο φιλοξενεί τη Κατερίνα Θεοφανοπούλου -εκ των πλέον σημαντικών δημιουργών κούκλας και ειδικών κατασκευών που θα μιλήσει στα παιδιά για τη διαδικασία κατασκευής κουκλών για το κουκλοθέατρο.

Η Άλκη Ζέη ως μαθήτρια στη Σχολή Αηδονοπούλου, συμμετέχοντας στην ομάδα κουκλοθεάτρου της Ελένης Περράκη, είχε γράψει τις «Κλαψωδίες» -εμπνευσμένες από την Οδύσσεια- κι είχε εμπνευστεί τον «Κλούβιο», ο οποίος έγινε μετέπειτα ένας από τους κυριότερους ήρωες του κουκλοθεάτρου Αθηνών, ως «Μπάρμπα Μυτούσης».

Στο εργαστήρι διδάσκουν η εικαστικός/ σκηνογράφος Πολυτίμη Μαχαίρα και ο συγγραφέας /δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Πολλές από τις δημιουργίες των παιδιών δημοσιεύονται στο: https://paramithokouzina.blogspot.com/

Όσοι/ες θέλουν να συμμετάσχουν, να παρακολουθήσουν κάποια από τις συναντήσεις του ή να πάρουν οποιαδήποτε πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο email: tm.politismou@halandri.gr. Το εργαστήριο πραγματοποιείται  διαδικτυακά (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων), κάθε Τρίτη, 6.30 με 8.30 μ.μ.

Τις προηγούμενες χρονιές έγιναν τα εργαστήρια:
«Το δέντρο του Αντώνη», που ήταν αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαράκη
«Ντενεκεδούπολη», που ήταν αφιερωμένο στην Ευγενία Φακίνου
«Ο κόσμος της Πηνελόπης Δέλτα» που ήταν αφιερωμένο στην Πηνελόπη Δέλτα.