Title Image

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010







ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ
Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Οργανισμού Σύγχρονης Μουσικής –  ISCM Greek Section
c/o Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα
Τηλ./Fax 210-7256607, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: gcu@otenet.gr,
Ιστοσελίδα: http://www.eem.org.gr/, http://www.gcu.org.gr/, http://www.iscm.gr/
 ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18
Τηλ.210 6820464
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aetopoli@otenet.gr


«Inter Nos»


Ντουέτο
Θεόφιλος Σωτηριάδης – Κώστας Μακρυγιαννάκης
Σαξόφωνο – Κιθάρα Ντουέτο


Mανώλης Μανουσάκης – τεχνική υποστήριξη


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, ώρα 20.30


Πρόγραμμα


Bela Bartok (1881-1945) – Romanian Folk Dances (1915), Sz. 56
1 – Stick game (Joc cu bâta), 
2 – Peasant costume (Braul), 
3 – Standing still (Pe loc), 
4 – Song of the mountain horn (Buciumeana), 
5 – A garden gate in Romania  (Poarca Românească), 
6 – Little one (Maruntel)


Davide Ianni (1978-) – Inter Nos


Enric Granados (1867-1916) – 7 Valses poeticos (1887)


Διάλειμμα


Θεόδωρος Αντωνίου (1935) – For solo saxophone (1996)


Μανώλης Μανουσάκης (1975) –  Jungle (2004)


Astor Piazzolla (1921-1992)  – Histoire du Tango (1985)
1-Bordel 1900, 2-Café 1930, 3-Night club 1960, 4-Concert d’aujourd’hui,


Το Duo:
Οι δύο μουσικοί ξεκίνησαν τη συνεργασία τους ως ντούο το 2008. Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν μουσική διαφορετικών εποχών ή ενιαίες θεματικές ενότητες με γνώμονα το ύφος γραφής και το ιδίωμα, που εκτείνεται από την εποχή της αναγέννησης και φτάνει μέχρι σήμερα. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα πρωτότυπα γραμμένα για το συνδυασμό των δύο οργάνων, όσο και διασκευές που πραγματοποιούν οι ίδιοι, κάνοντας χρήση διαφόρων τύπων σαξοφώνου και κιθάρας όσο και ηχητικής ενίσχυσης ( π.χ. σοπράνο, άλτο, βαρύτονο σαξόφωνο, κλασσική, ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα κ.ά.).


ΘεόφιλοςΣωτηριάδης,σαξόφωνο


O Θεόφιλος Σωτηριάδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα σπούδασε σαξόφωνο με διακρίσεις στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλία (δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Μουσικής του Créteil στο Παρίσι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Μεταπτυχιακό, Bowling Green State University).
Η ανάπτυξη και διάδοση του ελληνικού σαξοφώνου αποτελεί κεντρικό άξονα της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής του δράσης μέσω εκτενών ηχογραφήσεων, επίσημων συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και επιστημονικής έρευνας.
Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή του, τα οποία ο ίδιος παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις (πάνω από τριάντα).
Είναι δημιουργός του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων και της ορχήστρας σαξοφώνων “KuKluxSax”.
Ο Θεόφιλος Σωτηριάδης διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Κώστας Μακρυγιαννάκης,  κιθάρα


Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε οικονομικά στο Α.Π.Θ. και κιθάρα στο Σύγχρονο και Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την τάξη του Σταύρου Σουργκούνη. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα με διάκριση και master`s in performance studies στις τάξεις της Nicola Hall και του Colin Downs. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με εξέχοντες μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Leo Brouwer, Ernesto Cordero, David Russell, Manuel Barrueco, Carlo Domeniconi, και Gilbert Biberian. Έχει διακριθεί επίσης στους Anglo-Czechoslovak Trust Music Competition (Λονδίνο1997, α΄ βραβείο), Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου (1996, φιναλίστ), Gevelsberg (2001, φιναλίστ) και Εuropean Guitar Ensembles Contest (Λονδίνο 1997, ως μέλος του Trinity College Guitar Ensemble, β` βραβείο).


Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης έχει δώσει πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα, στην Μ. Βρετανία, στην Τσεχία, στη Γερμανία και στη Δανία. Έχει συμμετάσχει  ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου ή και διδάσκων σε φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων The Bolivar Hall London Guitar Festival, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Σάνι, Κιθαριστικοί Αγώνες 2000, Φεστιβάλ Βερτίσκου, Δημήτρια, Kultursommer Regionhannover, Φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας  κ.ά. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μουσικής δωματίου για κιθάρα και άλλα όργανα “Guitar Plus” και συνδιοργανωτής του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ “Μουσικό χωριό” μαζί με τον πιανίστα Γιώργο Λαζαρίδη και τον ουτίστα και κιθαριστή Θύμιο Ατζακά..


Εκτός από γνωστά έργα της κιθαριστικής φιλολογίας, το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πολλά έργα ελλήνων συνθετών για σόλο κιθάρα, έργα σύγχρονων συνθετών – αρκετών από αυτά πραγματοποίησε την πρώτη τους εκτέλεση – καθώς και μια ευρεία γκάμα έργων μουσικής δωματίου για διάφορους συνδυασμούς κιθάρας με άλλα όργανα. Επίσης η ερμηνεία με γνώμονα την εκτελεστική πρακτική διαφορετικών στυλ, η μη λόγια ελληνική μουσική και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν τομείς στους οποίους συνεργάζεται με εξέχοντες μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο σε επίπεδο συναυλιών όσο και δισκογραφικά.