Title Image

Our Festival 4: Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Our Festival 4: Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Our Festival 4:

Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζει το Our Festival 4. Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ένα μικρότερο φεστιβάλ, εκφράζοντας εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν κοινωνική δράση στο πλευρό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Το Our Festival 4, που θα διαρκέσει από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου είναι μια συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, που θα παρουσιάσουν στη Ρεματιά μέσα σε έξι μέρες συνολικά 24 καλλιτεχνικές δράσεις. Κατά τη διάρκειά του, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θέατρο, μουσική, χορό, σινεμά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.*

Η Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αναφέρει: «Το Our Festival γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη. Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Our Festival 4 μπορείτε να το δείτε στο σχετικό αρχείο.

*Πέντε παραστάσεις με λόγο συνοδεύονται από διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ενώ δύο από αυτές και από ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω αυξημένης πιθανότητας βροχής για την Παρασκευή 27.7.18, η διοργανωτική ομάδα του Our Festival 4 ανακοινώνει:

α. την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής του εργαστηρίου για παιδιά “Οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος” και της παιδικής παράστασης “Ο Γαιγλάρος”.

Οι δυο αυτές δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις ίδιες ώρες με αυτές που έχουν ανακοινωθεί (17:30  και 20:00 αντίστοιχα), στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων, Χαλάνδρι).

β. Την μεταφορά της δράσης V Concert την Τετάρτη, 1 Αυγούστου, στις 22:45, στο Θέατρο της Ρεματιάς.

γ. Την ακύρωση των δράσεων Delenta est και “Σύγνεφο με παντελόνια”.

Οι δράσεις ενδέχεται να παρουσιαστούν σε δεύτερο χρόνο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festival.our@gmail.com

 

 Our Festival 4 – Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών

Διοργάνωση: “Εμείς” – ομάδα συλλογικού πολιτισμού

Οργανωτική ομάδα: Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα OurFestival 1, 2, 3 & 4.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Υπηρεσίες προσβασιμότητας για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες: www.liminal.eu

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η ώρα έναρξης ποικίλλει ανάλογα με την εκδήλωση. Δείτε σχετικά το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.

                              Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

                  για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.