Title Image

Έκθεση φωτογραφίας του Εξειδικευμένου Πολυχώρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

Έκθεση φωτογραφίας του Εξειδικευμένου Πολυχώρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

Η Ομάδα Φωτογραφίας του Εξειδικευμένου Πολυχώρου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Πλοήγηση» παρουσιάζει ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Ταξίδι με Πλοηγό τη Φωτογραφία» στις 29-30 Μαρτίου.

Ο φωτογράφος, όταν φωτογραφίζει, είναι μπροστά από τον φακό του. Αντίστοιχα και τα μέλη της ομάδας φωτογραφίας της Πλοήγησης με τις εικόνες τους δεν κάνουν άλλο από το να συστήνουν σε εμάς τους εαυτούς τους.
Με τη φωτογραφική μηχανή σε ρόλο μεγεθυντικού φακού διεισδύουν, εξερευνούν και αποκαλύπτουν καλά κρυμμένες όψεις του αστικού και φυσικού τοπίου. Άλλοτε πάλι φωτο-γράφουν το προσωπικό τους ημερολόγιο, απεικονίζοντας και εξυψώνοντας «ασήμαντες» σκηνές και μη φωτογενή αντικείμενα της καθημερινότητας, που συνήθως περνούν απαρατήρητα.
Άλλοτε, τέλος, σκηνοθετούν συνειδητά και μεταποιούν την ορατή πραγματικότητα με διάθεση παιχνιδιάρικη και ευρηματική, προκειμένου να αφηγηθούν ιστορίες και παραμύθια που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια.
Η φωτογραφική εικόνα και διαδικασία, ως πράξη έκφρασης και δημιουργίας, συνιστά μια δυνατότητα για σχέση και μια δεύτερη ευκαιρία, τόσο για τους φωτογράφους όσο και για εμάς τους θεατές.