Title Image

Ο Μάρτιος του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Ο Μάρτιος του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου

Πλούσιες εκδρομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ” για το μήνα Μάρτιο 2020.

Αναλυτικά:

6/3 Δωρεάν Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και δωρεάν ξενάγηση  στο Βυζαντινό και  Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται  στην ιστορική οικία της Δούκισσας της Πλακεντίας επί της Λεωφ. Bασ. Σοφίας 22, στην Αθήνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 25.000 εκθέματα, που προέρχονται από τον ελλαδικό και γενικά τον βαλκανικό χώρο, με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, μικροτεχνίας, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρόγραφων αλλά και αντιγράφων από τον 3ο αιώνα μέχρι τον σύγχρονο.  Αναχώρηση στις 10:30πμ από το Μετρό Χαλανδρίου για τον σταθμό Ευαγγελισμός.

8/3 Εκδρομή Ναύπλιο

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, θα γιορτάσουμε την ημέρα της γιορτής της γυναίκας με μια εκδρομή στο πανέμορφο και ρομαντικό Ναύπλιο. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Φρούριο του Παλαμηδίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς. Για τα μέλη που ενδιαφέρονται, θα κατέβουμε από τα περίφημα 999 σκαλοπάτια του Φρουρίου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια του Ναυπλίου και να πιούμε το καφέ μας στη πλατεία Συντάγματος ή στην παραλία με θέα το Μπούρτζι έως τις 5:45μμ. Αναχώρηση στις 8:00πμ από το Μετρό Χαλανδρίου και αναμενόμενη ώρα επιστροφής στις 8.00μμ.
Κόστος συμμετοχής (πούλμαν) :  12€ / άτομο

11/3  Δωρεάν Ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 7:00μμ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων. Θα γίνει ξενάγηση στην αίθουσα της Ολομέλειας, της Γερουσίας και στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου», και ενημέρωση  για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής.
Συνάντηση στις 6:30μμ στην είσοδο της Βουλής (μαζί με ταυτότητα για την διαδικασία ταυτοπροσωπίας από την αστυνομία).

14/3 Δωρεάν Ξενάγηση στα Κρατητήρια της KOMMANDATUR

Το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 10:30πμ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση στα κρατητήρια της Kommandatur, ένα χώρο ιστορικής μνήμης της περιόδου 1941-1944, στο Μουσείο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κοραή 4, Αθήνα). Η ξενάγηση έχει διάρκεια 45 λεπτά και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να «ακούσουν» τους τοίχους των υπογείων να αφηγούνται τις ιστορίες των ανθρώπων της κατοχής. Επειδή επιτρέπεται η είσοδος σε ομάδες έως 25 ατόμων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Αναχώρηση στις 9:15πμ από το Μετρό Χαλανδρίου.

16/3 Εθελοντική Αιμοδοσία  σε συνεργασία με το 7ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου μαζί με το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ  Χαλανδρίου διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Γ.Ν.Α. “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” την Δευτέρα 16 Μαρτίου, ώρες 5:00-8.00μμ, στο προαύλιο χώρο του 7ου ΕΠΑΛ (Ριζαρείου 22). Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους πολίτες του Χαλανδρίου να δώσουν το παρών προσφέροντας λίγο από το αίμα τους και ενισχύοντας την δράση των μαθητών του σχολείου αλλά και του συλλόγου μας. Λίγες σταγόνες αίμα σώζουν ζωές!!!

18/3 Συναυλία με τη σοπράνο Μαρία Ρουκά – Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 8:00μμ διοργανώνουμε συναυλία με την Crossover Soprano κα Μαρία Ρουκά, όπου θα έχουμε την χαρά να την απολαύσουμε σε ήχους ρετρό και τζαζ. Παράλληλα, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του συλλόγου μας, μαζεύουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Στρ. Α.Παπάγου 7, Χαλάνδρι (2ος όροφος).

22/3 Συμμετοχή στον ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας 2020

Την Κυριακή 22 Μαρτίου οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου θα συμμετέχουν σε ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή δρομικά γεγονότα που διεξάγονται στην Αθήνα, τον ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας 2020, ο οποίος αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών. Οι δρομείς θα συμμετέχουν στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ σε μια διαδρομή κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αθήνας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος.

Δηλώσεις συμμετοχής/πληροφορίες : κ. Αρισταγόρα Φακίνο, Υπεύθυνο Αθλητισμού, τηλ. 6942657357

29/3 Πεζοπορική Εκδρομή στην Δυτική Πάρνηθα

Την Κυριακή 29 Μαρτίου θα πεζοπορήσουμε στην δυτική Πάρνηθα και θα διασχίσουμε το φαράγγι της Φυλής, μια διαδρομή περίπου 7χλμ, πανέμορφου φυσικού κάλους. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Φρούριο της Φυλής που χρονολογείται από το 337π.χ., την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, η οποία ιδρύθηκε περίπου στις αρχές του 11ου αιώνα, καθώς και την πηγή της Κυράς ή αλλιώς πηγή της Φυλής με τα τρεχούμενα νερά, τα πλατάνια και την πλούσια λαογραφική ιστορία. Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με την απαραίτητη επίσκεψη στις γραφικές ταβέρνες και τα καφέ της Χασιάς.

Αναχώρηση στις 8:00πμ από το Μετρό Χαλανδρίου και αναμενόμενη ώρα επιστροφής στις 8.00μμ.

Κόστος συμμετοχής (πούλμαν) :  8€ / άτομο

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com, στο τηλ. : 6909567130 (κ. Μιχάλης Μανίκας,  Υπεύθυνος Πολιτισμού), στα γραφεία του Συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός).

 Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.