Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση «Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι» του Συλλόγου ΑΡΓΩ

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Συλλόγου «Αργώ»             
«Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι», με ομιλητή τον κ. Κ. Κατσουλιέρη

 
Εκατοντάδες Χαλανδραίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση του Συλλόγου «Αργώ» με θέμα «Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι», με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Π. Ζήση.
 


 

Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικά θερμό γιατί κατάφερε να φέρει κοντά παλαιότερους κατοίκους της πόλης μας που ήρθαν για να θυμηθούν και νεότερους που ήρθαν για να μάθουν. Το σημαντικότερο είναι ότι έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους που έζησαν στο παλιό Χαλάνδρι να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί.
Ο ομιλητής κ. Κατσουλιέρης, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε όλα του τα χρόνια στο Χαλάνδρι και έχει κάνει έρευνες για την ιστορία του, ξεκίνησε με λίγα λόγια για το Αρχαίο Χαλάνδρι, συνέχισε με τις αρχές του 20ου αιώνα και επικεντρώθηκε στις δεκαετίες του ‘50 και ‘60, τους δρόμους από χώμα, τα σχολεία, τα μαγαζιά της πλατείας και τους ανθρώπους τους, το νυφοπάζαρο, τους χαρακτηριστικούς τύπους, τις εκκλησίες, τις ταβέρνες, τους κινηματογράφους, τις πρώτες υπηρεσίες, την πλατεία κλπ.

Ο Σύλλογος «Αργώ Χαλανδρίου» ευχαριστεί και δημόσια, τόσο τον κ. Κατσουλιέρη για την συμμετοχή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του, όσο και το Ίδρυμα Π. Ζήση για την φιλοξενία της εκδήλωσης.
 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Mikis Theodorakis 100_7

Με Ε. Πασπαλά, Ζ. Δούκα, Α. Ματαφιά, έντεχνο αλλά και ρεμπέτικα που συναντούν τα fado, κλείνει ο πρώτος κύκλος του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2025

Με τέσσερις δωρεάν για το κοινό, εκδηλώσεις συνεχίζεται την περίοδο 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες

Περισσότερα
Αύγουστος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031