Title Image

«Aire Nocturno» – Ένα πολύχρωμο μουσικό ψηφιδωτό στη Ρεματιά

«Aire Nocturno» – Ένα πολύχρωμο μουσικό ψηφιδωτό στη Ρεματιά

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

Τη συναυλία Aire Nocturno φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Ο Μάνος Αβαράκης, ο πρώτος δεξιοτέχνης που δίνει σολιστικό ρόλο στη φυσαρμόνικα και τους αυλούς, συναντά την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της world μουσικής, Ναταλία Κωτσάνη, και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών που φέρνουν αρώματα και ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής και υπόσχονται «μια πολυ-πολιτισμική σύμπραξη για την ποίηση και τις διαχρονικές μουσικές των λαών που δε γνωρίζουν σύνορα».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι ισπανικοί στίχοι του F.G. Lorca συνομιλούν με γνωστές μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από το Μεξικό, τη Χιλή, το Περού, τις Άνδεις, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τραγούδια των Σεφαραδιτών και των Τσιγγάνων, χτίζοντας μια γέφυρα μεταξύ των ακτών του Ατλαντικού. Σημείο συνάντησης, ο ανέκδοτος κύκλος τραγουδιών μελοποιημένης, από τον Μάνο Αβαράκη, ποίησης του F.G. Lorca, στους ισπανικούς του στίχους.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου