Title Image

Zivasart Gallery: Έκθεση χαρακτικής του Μιλτιάδη Πεταλά

Zivasart Gallery: Έκθεση χαρακτικής του Μιλτιάδη Πεταλά

Η Zivasart Gallery φιλοξενεί από την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 την έκθεση «Αυτόφωτα» που περιλαμβάνει τα πρόσφατα έργα του εξαίρετου χαράκτη Μιλτιάδη Πεταλά.

Η προσέλευση στην έκθεση γίνεται κατόπιν ραντεβού από τις 11.00 έως 20.30, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της Zivasart Gallery σημειώνεται:

«Σε αυτή την δουλειά ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τη δύναμή του εσωτερικού φωτός που ενυπάρχει ως συμπαντική ιδέα μέσα στα σώματα και στα πράγματα. Η τεχνική του Μίλτου Πεταλά, μέσω της υψηλής ποιότητας και ακρίβειας των χαράξεων του, επί του ξύλου, αποτυπώνει επάνω στο ευαίσθητο χαρτί, την ιδέα ενός αρχέγονου ανιμισμού, ο οποίος ζωντανεύει τα θέματα του.

»Ο ιλουσιονισμός του εικαστικού αποτελέσματος εντυπωσιάζει, καθώς παραπέμπει στο παιγνιώδες φως των άστρων στον ουράνιο θόλο, όπου η σκοτεινή του ύλη προϋποθέτει τη γέννηση του φωτός.Τις συνθέσεις του Πεταλά διαπερνά ένας ιδιότυπος Συμβολιστικός Σουρεαλισμός, όπου τα σώματα πλέκονται με τα αντικείμενα, με μία μαεστρία που θα μπορούσε να αναφέρεται στον μανιερισμό της  ύστερης Αναγέννησης».

Τα «Αυτόφωτα», ένα σύνολο 48 έργων, θα εκτεθούν προσεχώς και διαδικτυακά.

Φωτογράφηση έργων: Ηλίας Γεωργουλέας

Zivasart Gallery: Παντανάσσης 1 Μαρούσι.
τηλ. 6936 531 703. e-mail: zivasart@yahoo.gr