Title Image

Rap Monsters Festival στο Χαλάνδρι – Οι νέοι το φώναξαν δυνατά: Παύλος Φύσσας, παρών!

Rap Monsters Festival στο Χαλάνδρι – Οι νέοι το φώναξαν δυνατά: Παύλος Φύσσας, παρών!

Μάγδα Φύσσα: «Να προσέχετε, το τέρας είναι εκεί έξω»

Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού έστειλαν οι νέοι που βρέθηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας», γενέθλια ημέρα του δολοφονημένου από τη «Χρυσή Αυγή» Παύλου Φύσσα.

«Παύλος Φύσσας – Παρών!»,  βροντοφώναξαν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί για το δικό τους φόρο τιμής στον Παύλο, που στις 10 Απριλίου θα έκλεινε τα 43 χρόνια του.

Συγκλονιστική η μητέρα του Μάγδα Φύσσα επί σκηνής, ευχαρίστησε τα παιδιά που στηρίζουν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, το Φεστιβάλ, που εκείνος εμπνεύστηκε και καθιέρωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να είμαι εγώ εδώ, και όχι ο Παύλος. Όμως είστε εσείς εδώ για τον Παύλο, ήρθατε για τον Παύλο, που σήμερα έκλεινε, κλείνει τα 43…

»Ευχαριστώ και τη Δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου που μας καλωσόρισε σήμερα και για την φιλοξενία τους, είναι υπέροχοι άνθρωποι! Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

»Τα έσοδα θα διατεθούν για τα νομικά έξοδα της δίκης, που ξεκινάει ξανά στο Εφετείο. Σας χρειαζόμαστε και σας θέλουμε δίπλα σας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και την ψυχή μου. Να είστε καλά και να προσέχετε, το τέρας είναι εκεί έξω», είπε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα.

Η ίδια μας μίλησε στα παρασκήνια: «Έχουν περάσει 8 χρόνια από τη δολοφονία του, αλλά σε πείσμα των  καιρών, φίλοι και συγγενείς προσπαθούμε να κρατήσουμε το όνειρό του ζωντανό και να συνεχίσουμε…. Ο Παύλος το ξεκίνησε το 2011, έχοντας στο μυαλό του να αναδείξει καινούρια συγκροτήματα και να στηρίξει τα νέα παιδιά.

»Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη συναυλία στο Σκοπευτήριο, το βλέμμα και τα δάκρυα ενός πιτσιρικά, τον οποίο από τότε τον βλέπω κάθε χρόνο, βλέπω πώς μεγαλώνει… αυτός και τα άλλα παιδιά… τα αγαπώ τα νέα παιδιά, είναι η ελπίδα μας», είπε η Μάγδα Φύσσα, η μάνα που σήκωσε στις πλάτες της τον αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας κόντρα στον φασισμό».

Επί σκηνής βρέθηκαν, σημαντικοί καλλιτέχνες της rap που ένωσαν τις μουσικές τους για να δικαιώσουν το σύνθημα «Παύλος Φύσσας, παρών»: Anser, Fer de Lance, Lobo X Novel, Septimo X Ada, Ζωγράφος, Δύο_Μηδέν_Δύο_Μηδέν.

Παρόντες στη συναυλία ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας, Χάρης Μαυρουδής, Κώστας Γερολυμάτος και Έλενα Χριστούλη και η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Μαχαίρα.

Οι νέοι άνθρωποι, πρωτοπόροι, όπως πάντα, το φώναξαν δυνατά: «Δεν θα περάσει  ο φασισμός».