Title Image

Αρκάδων Γη στη Ρεματιά

Αρκάδων Γη στη Ρεματιά

Τη μουσικοχορευτική παράσταση Αρκάδων Γη από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη-Δημοσθένη Μπουζαλά, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στη μουσική γη των Αρκάδων, στον χρόνο και στη μουσική ιστορία της Αρκαδίας από τους ρυθμούς και τον αυλό του Πάνα μέχρι τη βυζαντινή μουσική και από τους παραδοσιακούς ήχους στις λαϊκές και σύγχρονες μελωδίες.

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου αναφέρει:

«Όταν η σύριγγα και το τύμπανο, συναντούν το κλαρίνο και το μπουζούκι, τότε βλέπει κανείς το δέντρο της μουσικής από τις ρίζες ως τα κλαδιά του. Τότε καταλαβαίνει ότι αυτή είναι γη που πατούν οι Αρκάδες. Η Μουσική, είναι η γη των Αρκάδων.

Η μουσική, η αληθινή βέβαια μουσική, είναι ωφέλιμη άσκηση για όλους τους ανθρώπους, για τους Αρκάδες όμως είναι αναγκαία. (Πολύβιος, Ιστορίαι)».

 

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς ΕΔΩ.