Title Image

«Captivity – Αιχμαλωσία» – Έκθεση φωτογραφίας της Μερόπης Σταυρινού εμπνευσμένη από την πρόσφατη εξέγερση των γυναικών στο Ιράν

captivity_ekthesi

«Captivity – Αιχμαλωσία» – Έκθεση φωτογραφίας της Μερόπης Σταυρινού εμπνευσμένη από την πρόσφατη εξέγερση των γυναικών στο Ιράν

Η εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, το Φθινόπωρο του 2022, αποτέλεσε την έμπνευση για τη φωτογραφική έκθεση της δημιουργού Μερόπης Σταυρινού, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, έχει στόχο να αναδείξει την καταπίεση και τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά τους.

Άνθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτογράφου και δέχτηκαν να φωτογραφηθούν για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν.

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό, η δημιουργός θέλει να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερετζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας. «Είναι μία πρόσκληση να δώσουμε το χέρι μας και όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη», σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά.

INFO

Εγκαίνια: Σάββατο 6 Μαΐου, 20:00

√ Ομιλητές: Hana Ganji – social activist, Karime Ganji – social activist, Μαρία Ντάσιου – πνευμονολόγος, αλληλέγγυα
√  Μουσική: Nashwan Farok, Πάνος Μαυρής, Βαγγέλης Χατζόπουλος
√  Ποίηση: Saied Ghasemi
√  Χορός: Γεωργία Δήμου

Διάρκεια: Έως 20 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης & Δαναΐδων, Χαλάνδρι (πρόσβαση από Μετρό Νομισματοκοπείου).

Μοντέλα: Ronak Motazedi, Gina Carvajal, Πολύμνια Αγγελάκη, Ελένη Καρασάββα, Hana Ganji, Karimeh Ganji

Συμμετέχουν επίσης: Αλίκη Γκότση, Arja HeinonenRiganas, Αθηνά Ψεφτούδη, Δανάη Αρχοντή, Δήμητρα Μήλιου, Διώνη Μπρούσαλη, Drita Tozaj, Ελένη Θεωνά, Gemma Parter, Γιώτα Ευφραιμίδου, Ηλίας Τσαπαλιάρης, Ιωάννα Ενεζλί, Ιωάννης Κρανιάς, Isabelle Villeette, Ισιδώρα Κουντούρη, Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου, Λίλιαν Παπαντζίκου, Μάγδα Παπαπάσχου, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Μαρία Ράγκεμπ, Ματένια Σάκαρη, May Lagopoulos, Μένη Σεϊρίδου, Myriam Cherif, Πόπη Κωστολέτου, Πρόδρομος Μιχαηλίδης, Rami Kabbani, Saied Ghasemi, Σπυριδούλα Γκέκα, Σάνυ Παπαποστόλου, Βαΐα Μπαδέκα, Βίκυ Μακρολέφα, Ζωή-Άρτεμις Ζώη, Ζωγραφία Τζαρίδου.

Εικαστικές δημιουργίες: Μερόπη Σταυρινού
Υπόλοιποι συντελεστές:
Hairstylist: Κατερίνα Μαυρομιχάλη
Video editor: Αντώνης Αντωνόπουλος
Στα εγκαίνια θα πάρουν μέρος:

Λίγα λόγια για τη φωτογράφο

Η Μερόπη Σταυρινού γεννήθηκε το 1979 στο Μοσχάτο Αττικής, από Έλληνες ομογενείς εξ Αιγύπτου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη λογιστική, εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες και σήμερα σε πολυεθνική.

Η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2015, όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στα σεμινάρια φωτογραφίας του Δήμου Καλλιθέας. Το 2022 διετέλεσε μέλος της ομάδας του πολιτιστικού συλλόγου της ΕΥΔΑΠ «Focus on the Soul» ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία για παρακολούθηση μαθημάτων στη φωτογραφική ομάδα «Diadromes Photography Seminars».