Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα

νεο κυμα εξαντλήθηκαν

Τη μουσική παράσταση Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα με την Ερωφίλη και την Αργυρώ Καπαρού φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Η βραδιά αποτελεί αφιέρωμα στους δημιουργούς του «νέου κύματος», του κύματος που ξεκίνησε από το Παρίσι της δεκαετίας του ΄50 ως «Nouvelle Vague» και ήρθε στην Ελλάδα, όπου πήρε τον τίτλο «Νέο Κύμα», με τη στήριξη του δισκογραφικού παραγωγού, Αλέκου Πατσιφά. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρεύματος την αποτύπωση πιο λιτών μουσικών σχημάτων και μελωδιών πάνω σε ποιήματα, συνθέτες όπως οι Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος και άλλοι έγραψαν πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και επανασύστησαν στο κοινό την ελληνική ποίηση, αφήνοντας πλήθος σημαντικών τραγουδιών στο ελληνικό ρεπερτόριο, που αγαπήθηκαν πολύ μέσα από ερμηνευτές όπως η Αρλέτα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Λάκης Παππάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζωγράφος , η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι.

Η παράσταση μέσα από τις ερμηνείες της Ερωφίλης και της Αργυρώς Καπαρού παρουσιάζει τα τραγούδια – διαμάντια αυτής της περιόδου, ενώ η ηθοποιός Άννα Ψαρρά αφηγείται το χρονικό του «Νέου Κύματος» και τη δράση των δημιουργών του. Η πιανίστα Ευαγγελία Μαυρίδου, συνοδεύει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει το είδος.

Ερμηνεύουν οι Ερωφίλη, Αργυρώ Καπαρού
Επιμέλεια κειμένων – αφήγηση η ηθοποιός Άννα Ψαρρά
Στο πιάνο ο Κώστας Γιαννάκης

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Ερωφίλη Καπαρού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
ergastrio mousiko-kinitikis agogis Carl Orff

Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης: Διαθέσιμες θέσεις στην εκμάθηση μουσικών οργάνων και στη μουσικοκινητική αγωγή Orff

Το Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης του τμήματος Φιλαρμονικής και Μουσικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου ανακοινώνει ότι στις 23.10.2025

Περισσότερα
μικρή εικόνα εργαστήρια

11 καλλιτεχνικά εργαστήρια θα λειτουργήσουν φέτος στον Δήμο Χαλανδρίου – Στις 22 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εγγραφές

Ξεκινούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην πλατφόρμα https://demos365.chalandri.gr/ για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια 2025- 2026, που διοργανώνει

Περισσότερα
Οκτώβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031