Title Image

“Στα φτερά της πεταλούδας”: Ένα ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού από τη Ρεματιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου

“Στα φτερά της πεταλούδας”: Ένα ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού από τη Ρεματιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου

Τη μουσική παράσταση Στα φτερά της πεταλούδας: ένα ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού παρουσιάζει την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου* στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Κώστα Ιωαννίδη. Στο πόντιουμ θα βρεθεί και ο ίδιος ο συνθέτης. Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός (και ο Νίκος Κυπουργός) και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει συνθέσεις από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι Rom, Aenigma est, Ο δραπέτης κ.ά.), από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών Τα μυστικά του κήπου καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα (Silent Woman, Αναφορά στον Μόραλη, Parade) απαρτίζουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της βραδιάς που υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό στο χθες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση.

Συντελεστές

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου

Διεύθυνση: Κώστας Ιωαννίδης – Νίκος Κυπουργός

 

Κείμενο: Μαρία Παπαγιάννη

Μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών: Μαρίνος Γαλατσινός – Nίκος Κυπουργός

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά – Κοστούμια: Έμιλυ Κουκουτσάκη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

 

Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης

 

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:

Δώρος Δημοσθένους

Βάσια Ζαχαροπούλου

Ελίτα Κουνάδη

Ναταλία Κωτσάνη

 

*Το διήμερο αφιέρωμα παρουσιάζεται ύστερα από αναβολή εξαιτίας των απαγορευτικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν κατά τις 21 – 22/7 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

 

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το www.viva.gr 

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Στα φτερά της πεταλούδας