Title Image

«Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο» – Έναρξη 29 Δεκεμβρίου 2023

«Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο» – Έναρξη 29 Δεκεμβρίου 2023

Ένας νέος κύκλος μουσικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο» ανοίγει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, με το ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Καλδή, σε έργα Schumann, Beethoven, Debussy και Mendelssonh.

Πρόκειται για ένα κύκλο ρεσιτάλ και συναυλιών με νέους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και θα φιλοξενείται στο ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Χαλανδρίου.

Οι εκδηλώσεις «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο» αποτελούν συνέχεια και επέκταση του εγχειρήματος που ξεκίνησε με τη  λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, και έχουν στόχο να συνενώσουν νέους μουσικούς από το Χαλάνδρι -και όχι μόνο- και να διαδραματίσουν έναν αξιοσημείωτο ρόλο στη μουσική ζωή της Αθήνας.

Θα διοργανωθεί ένας ευρύς κύκλος, με ρεσιτάλ πιάνου, βιολιού, τσέλου, κλαρινέτου, φλάουτου κ.α., όπως και μικρών συνόλων μουσικής δωματίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέους σολίστ που με τη νεανική δυναμικότητα προσδίδουν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ερμηνεία των μεγάλων έργων, παράλληλα δε, πετυχαίνουν με την παρουσία τους, να προσελκύουν ένα πολύχρωμο κοινό που επικοινωνεί ουσιαστικά με την παγκόσμια μουσική δημιουργία, όλων των στυλ και των ιστορικών περιόδων.