Title Image

Δελτίο Τύπου για τις Λεσχες Ανάγνωσης

Δελτίο Τύπου για τις Λεσχες Ανάγνωσης

 


ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Πρωτοπόρες Λέσχες Ανάγνωσης εγκαινιάζει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Βιβλιοθήκη του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα υπό το γενικό τίτλο «Λέσχες Ανάγνωσης» που θα καλύπτει το φάσμα όλων των επιστημών και των τεχνών, με την συνεργασία και χορηγία των Βιβλιοπωλείων «ΚΟΡΑΗΣ» και «ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», στο Χαλάνδρι. Θα απευθύνεται κατ’αρχάς σε ενήλικες και θα συμπληρωθεί με «Λέσχες Ανάγνωσης» για παιδιά και εφήβους, με πάγιο στόχο να προαχθεί σε εκπαιδευτική προσφορά στο σύνολό της.


«Λέσχη Ανάγνωσης» ονομάζεται μία ομάδα αναγνωστών κάθε φύλου και ηλικίας, που συναινούν να συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε, χάριν της καλλιέργειας, της επικοινωνίας και της άσκησης της δημιουργικής ανάγνωσης, να συζητούν, να ανταλλάσσουν και να αναπτύσσουν απόψεις και σύγχρονους προβληματισμούς, όπως και άμεσα ενδιαφέροντά τους αναφορικά με βιβλία, θέματα ή συγγραφείς που προαποφάσισαν να μελετήσουν από κοινού. Κάθε λέσχη ανάγνωσης συνιστά, ουσιαστικά, μια συντροφιά, με κοινό σκοπό την ανάγνωση και τη συζήτηση, που αποδέχεται κάποιο απλό χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία και την καρποφόρα πορεία της. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά απλό και όλο πιο δημοφιλή τρόπο-κυρίως στο εξωτερικό- προκειμένου να καλλιεργείται η δημιουργική σχέση κάθε ατόμου με το διάβασμα. Το παρόν έργο αποτελεί λοιπόν πρωτίστως μία πρόταση ευχάριστης και εποικοδομητικής διάθεσης του ελέυθερου χρόνου των ενηλίκων πολιτών.


Στόχος τους είναι η ανάγνωση και η διάδοση του βιβλίου ως αξίας, καθώς και η ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου της Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου ως πόλου διαχείρισης της πληροφορίας, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας των πολιτών.


Οι «Λέσχες Ανάγνωσης» θα υποστηρίζονται από συντονιστές (αλλά και από ιδρυτές παρόμοιας φιλοσοφίας Λεσχών από όλη την Ελλάδα), από έντυπες ή ηλεκτρονικές βιβλιογραφικές προτάσεις, από επεξηγηματικά φυλλάδια και από ομιλίες. Επίσης, θα προβάλλονται στις επίσημες ιστοσελίδες των Βιβλιοπωλείων «ΚΟΡΑΗΣ» και «ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» (http://www.koraisbooks.gr/), και του Δήμου Χαλανδρίου (www.www.chalandri.gr). Συναντήσεις θα προγραμματίζονται στο Αετοπούλειο, στο βιβλιοπωλείο «ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», στα σπίτια των μελών, ακόμα και σε καφέ, και θα οργανώνονται επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, Megaronplus, εκδρομές και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Βιβλιοθήκη του Αετοπουλείου, τηλ. 210 6820464 και 210 6852373, fax 210 6842840, autolib@otenet.gr και στα βιβλιοπωλεία ‘Κοραής’ τηλ. 210 6813898 και 210 6820989, fax 210 6817544 και ‘Μικρός Κοραής’, τηλ. 210 6890321 και 210 6890379, fax 210 6890089, info@koraisbooks.gr