Title Image

Τα εγκαίνια της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»

Τα εγκαίνια της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν το Σάββατο 2 Απριλίου τα εγκαίνια της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος».

Σ’ έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο, δωρεά του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης» στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου, και εξοπλισμένο με 5.500 παιδικά και νεανικά βιβλία, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος εγκαινίασε το νέο απόκτημα της πόλης μας.

Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν από τις δύο δημοτικές βιβλιοθήκες αυτές του Αετοπούλειου και του Συνοικισμού καθώς και από δωρεές εκδοτών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που συνέπεσε με τα εγκαίνια της παιδικής βιβλιοθήκης, τονίστηκαν μεταξύ άλλων οι πολλαπλές δραστηριότητες που θα παρέχει η παιδική βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, του οποίου αποτελεί παράρτημα ,και το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης». Αναφέρθηκαν δραστηριότητες όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, ώρα παραμυθιού και συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία του Δήμου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια και ξεναγήθηκε από τις βιβλιοθηκονόμους στο νέο χώρο.
Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης απηύθυνε χαιρετισμό.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν:
Ο τέως Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κώστας Παττακός, εκ μέρους της  Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων κα Θεοδώρα Μπεζάκη, και από τον χώρο του βιβλίου:
ο κ. Διονύσης Βίτσος και κ. Μάκης Τσίτας από τις εκδόσεις Περίπλους, ο κ. Βαγγέλης Παπαδάκης και συνεργάτες από τις εκδόσεις «Κάστωρ», ο κ. Νόντας Παπαγεωργίου από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», εκπρόσωποι από τις εκδόσεις «Εστία» και «Καστανιώτης», καθώς και πολλοί εικονογράφοι παιδικού και εφηβικού βιβλίου.
Χαιρετισμό απέστειλε η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά , καθώς και οι κάτωθι:
Ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος
Ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλος
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης
Ο Υπουργός Αιγαίου
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρας
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Ρεγκούζας
Ο Γ Γ. Ενημέρωσης κ. Λειβαδάς
Η Δήμαρχος Αθήνας κα Μπακογιάννη
Ο Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Πρωτόπαππας
Η Βουλευτής Β’ Αθήνας κα Παπακώστα


Τα εγκαίνια έκλεισαν με ένα παιδικό πρόγραμμα από κλόουν που διασκέδασε τους μικρούς μας φίλους, στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»