Title Image

Λήξη του 14ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης

Λήξη του 14ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή λήξης του 14ου  Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου 2018-2019 στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος».

Φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των μαθητών  που πήραν μέρος στο Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης. 1125  παιδιά  από τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων,  του Αμαρουσίου και της Φιλοθέης και του Γέρακα διάβασαν τα βιβλία που συμμετείχαν στο παιχνίδι ανάγνωσης που διοργανώνει η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Ο χώρος είχε στολιστεί από τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Σέργιος Γκάκας.

Οι βιβλιοθηκονόμοι συγχάρηκαν όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και ευχαρίστησαν τους γονείς και τους δάσκαλους για  τη συνεχή υποστήριξη της βιβλιοθήκης και των προγραμμάτων της.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των δώρων των νικητών του 14ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου. Χάρη στους χορηγούς, τα δώρα φέτος ήταν πολλά. Όλα τα παιδιά της Α’ Δημοτικού πήραν δώρο από ένα βιβλίο που πρόσφερε ο Δήμος Χαλανδρίου ενώ κληρώθηκαν 11 δώρα για κάθε μία από τις υπόλοιπες τάξεις.

Οι χορηγοί ήταν:

  • Ο Δήμος Χαλανδρίου που προσέφερε 5 ετήσιες αθλητικές συνδρομές στο κολυμβητήριο, 5 θέσεις στο καλοκαιρινό Camp, βιβλία για όλα τα παιδιά της Α’ Δημοτικού.
  • Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης που προσέφεραν  έξι (6) δώρο- επιταγές.
  • Η Playmobil Ελλάς που δωρίσαν 5 Playmobil Dragons Μπέρκ
  • Οι εκδότες: Άγκυρα, Διόπτρα, Καλέντης, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Polaris που προσέφεραν πολλά-πολλά βιβλία και έδωσαν την δυνατότητα οι νικητές που κληρώθηκαν να είναι περισσότεροι.
  • Η εταιρεία Alta Karta που πρόσφερε σχολικές τσάντες, κασετίνες και γραφική ύλη.
  • Η  Stixis που πρόσφερε κασετίνες και στυλό.

Για τη συμμετοχή τους στον 14ο Μαραθώνιο, όλοι οι μαθητές που ήρθαν στη γιορτή λήξης, παρέλαβαν τον έπαινό τους.

Στο τέλος της γιορτής μικροί – μεγάλοι γλυκάθηκαν με  πολύ- πολύ παγωτό που πρόσφερε ο Δήμος Χαλανδρίου από τα Ζαχαροπλαστεία Γκέκας.

Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι ένας δυναμικός ετήσιος θεσμός στο Χαλάνδρι και η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» το σημείο αναφοράς του.

Ο 15ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με περισσότερες συμμετοχές και δραστηριότητες στα σχολεία και στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

Καλό καλοκαίρι και καλές αναγνώσεις!!!