Τη Δευτέρα 26/01/2026 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «PHOTOCINEGRAPHY and PHOTOPAINTING Από την Ιδέα στην Υλοποίηση / Σκεπτικό – Τεχνικές – Υλικά»
Ομιλητής θα είναι ο Χάρης Πρέσσας Εικαστικός, τ. Κοσμήτωρ Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Στη συγκεκριμένη διάλεξη πρόκειται να γίνει μια παρουσίαση της ιδέας και των σταδίων σχεδιασμού και παραγωγής έργων από την συμμετοχή στην διοργάνωση Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με την ατομική έκθεση Χωροχρόνου Ρευστότητα ΙΙ. Τα έργα βασίστηκαν σε φωτογραφικό υλικό που είχε παραχθεί με την μέθοδο που ονόμασε photocinegraphy αξιοποιώντας την τεχνική open flash operation.
Το επιλεγμένο παραχθέν υλικό αποτέλεσε την βάση για εκθέματα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά που δημιουργήθηκαν με σχεδιαστικές και χρωματικές επεμβάσεις, με την τεχνική δηλαδή της φωτοζωγραφικής (photopainting).
Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης επιμελείται η Ευαγγελία Μαρίνα (Λίνα) Τσίλαγα Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Εικαστικός, μέλος ΣΕ ΕΠΑΔΗΧ, π. Ανταποκρίτρια ξένου τύπου (IAG,MC).


