Title Image

Το Φωτογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί τον Περικλή Αλκίδη – Θα παρουσιαστεί το έργο του «Οικογενειακό λεύκωμα 1986 -2022»

Το Φωτογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί τον Περικλή Αλκίδη – Θα παρουσιαστεί το έργο του «Οικογενειακό λεύκωμα 1986 -2022»


Ο Περικλής Αλκίδης και το έργο του «Οικογενειακό λεύκωμα 1986 -2022» θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του φωτογραφικού εργαστηρίου «Ο λόγος στην Εικόνα», τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 στις 20:00 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Μπάμπης Κουγεμήτρος.

Το κεντρικό θέμα που διατρέχει τη δουλειά του Περικλή Αλκίδη είναι αυτό της μνήμης ως μίας υποκειμενικής ερμηνείας των πραγματικών γεγονότων και όχι ως η αντικειμενική καταγραφή τους.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια σκηνοθετεί, φωτογραφίζει ξανά και σχολιάζει τις οικογενειακές του φωτογραφίες σε μία προσπάθεια αποδόμησης της μνήμης και αναζήτησης της προσωπικής του ταυτότητας και αυτοαντίληψης.

Μέσα από δίπτυχες και τρίπτυχες συνθέσεις διερευνά τις σχέσεις, τα συναισθήματα και την ιστορία της οικογένειάς του, ενώ έμμεσα σχολιάζει και κάποια σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας.

Λίγα λόγια για τον Περικλή Αλκίδη

Ο Περικλής Αλκίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάστηκε στον τομέα των ιατρικών μηχανημάτων.

Είναι πιο γνωστός για το φωτογραφικό του έργο με τον ευρύτερο τίτλο «Οικογενειακά πορτραίτα», ένα έργο ζωής σε εξέλιξη, μια συνειδητή αυτοβιογραφική εξερεύνηση της προσωπικής του ταυτότητας.

Έχει παρουσιάσει το έργο του εκτενώς μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών.

Info:
Artist Talks Περικλής Αλκίδης
Δευτέρα 10 Απριλίου 2023
Ώρα 20:00
Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου

Είσοδος ελεύθερη