Title Image

Η φωνή του Χαλανδρίου ακούστηκε δυνατά στην Κίνα

Η φωνή του Χαλανδρίου ακούστηκε δυνατά στην Κίνα

uia_header_dimos

Στο εναρκτήριο πάνελ του Παγκόσμιου Φόρουμ Δημάρχων (World Mayor’s Forum), που έγινε στην Κουανγκτσόου της Κίνας, μίλησε ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος. Μαζί με τους δημάρχους της Σιανίνγκ (Κίνα) Ραμπάτ (Μαρόκο), Ντάργουιν (Αυστραλία), Πράια (Πράσινο Ακρωτήριο) κσι Ιζταπαλάπα (Μεξικό) συζήτησαν για τις προκλήσεις χάραξης αστικών πολιτικών σήμερα.

Ο κ. Γερολυμάτος παρουσίασε στους   εκατοντάδες συνέδρους το πρόγραμμα Cultural Hidrant ως έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης, με εμφαση στον κρίσιμο ρόλο της συμμετοχής των πολιτών.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, προσκεκλημένοι του τηλεοπτικού και δημοσιογραφικού Ομίλου  Guangzhou Daily, ξεναγήθηκαν σε περιοχές της κινεζικής πόλης, που είναι επίκεντρο πρόσφατων αστικών αναπλάσεων. Η συζήτηση που προκλήθηκε κατά τη διαρκεία της περιήγησης, γύρω από πολιτικές αναπτυξης και αναζωογόνησης πόλεων με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, κινηματογραφήθηκε και θα προβληθεί στην εκπομπή “Get Ready with me, Mayors”.

Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο στην Γκουάντσοου

Πραγματοποιηθηκε επίσης συνάντηση με το γενικό πρόξενο της χώρας μας στην Γκουάνγκτσοου, κ. Μαρτίνο Μανδαλίδη, ο οποίος, μάλιστα κατάγεται από το Χαλάνδρι.

Ο κ. Μανδαλίδης δήλωσε ότι το βραβείο αποτελεί μια “πολύ σημαντική αναγνώριση για το Δήμο Χαλανδρίου αλλά και για την αστική καινοτομία στη χώρα μας”. Υπογράμμισε τη “δυναμική συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου με ένα πολύ πρωτοποριακό πρόγραμμα, μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών”. Κάτι που, όπως είπε, “αναγνωρίστηκε από την κριτική επιτροπή των βραβείων και ήταν πολύ εντυπωσιακό ότι μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών, το Χαλάνδρι βρέθηκε στους 15 φιναλίστ και πήρε το βραβείο”.

Με τον πρόξενο, συζητήθηκε επίσης η προοπτική συνεργασιών του Χαλανδρίου με δήμους της Κίνας.