Title Image

Σώζουμε τρόφιμα στο Χαλάνδρι – Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν κατά της σπατάλης τροφίμων

sozoume_trofima_Xalandri_logo2

Σώζουμε τρόφιμα στο Χαλάνδρι – Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν κατά της σπατάλης τροφίμων

– Τι κατέγραψε έρευνα του Δήμου

 

Πόσα τρόφιμα, άρα και χρήματα, πετάνε στα σκουπίδια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις εστίασης στο Χαλάνδρι; Πως μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στην πόλη μας;

Οι απαντήσεις θα δοθούν το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11.00, σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων και Αντιγόνης) όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία που κατέγραψε η καινοτόμα Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων, που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου, από τον Οκτώβριο του 2022.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ενώ τα στοιχεία θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της Μονάδας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας, καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Θα παρουσιαστούν επίσης προτάσεις για το πώς μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων, με τη συνεργασία του Δήμου, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εστίασης, μέσω συγκεκριμένων δράσεων που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζει μεθόδους μείωσης της σπατάλης τροφίμων στους Παιδικούς Σταθμούς και στο συσσίτιο που παρέχει στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η Μονάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 FoodRUs, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου με στόχο να συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων που είναι ασφαλή για κατανάλωση, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην τροφική αλυσίδα.

Οι σεφ του Χαλανδρίου δεν πετάνε τίποτα

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γνωστοί chef δημοφιλών εστιατορίων του Χαλανδρίου πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, προετοιμάζοντας και προσφέροντας εδέσματα εναλλακτικών συνταγών μαγειρέματος.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.