Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία»

sozoume trofima sta sxoleia_6

 

Mε την ενθουσιώδη συμμετοχή 179 μαθητών Δημοτικού που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις “Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία” της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων.

Η ομάδα της Μονάδας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την κυκλική οικονομία, καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ToNoWaste και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Παιδείας και Καθαριότητας  του Δήμου, ενημέρωσε  τους  μαθητές 9-12 ετών, μέσα από ένα βιωματικό διαδραστικό παιχνίδι, για το πώς μπορούν να καταπολεμήσουν τη σπατάλη τροφίμων και τη δημιουργία τροφικών αποβλήτων, με διάθεσή στον καφέ κάδο.

Οι μικροί ήρωες της βιωσιμότητας, συμμετέχοντες και νικητές, έλαβαν θεματικά δώρα που υπενθυμίζουν τον στόχο της μείωσης της σπατάλης τροφίμων ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Από την επιστημονική μελέτη που διεξήχθη με ανάλυση σύστασης του καφέ κάδου προκύπτει ότι, το 44% του συνόλου των τροφικών απορριμμάτων θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.  Ακόμη με χρήση ερωτηματολογίου σε γονείς και κηδεμόνες προέκυψε ότι, το 72% των ερωτηθέντων είναι πολύ έως πάρα πολύ πιθανό να αρχίσουν τη ξεχωριστή απόρριψη των βιοαποβλήτων κουζίνας στον καφέ κάδο μετά τη δράση ενημέρωσης στο σχολείο.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Foodbag πραγματοποιήθηκαν και 4 δράσεις  με κυνήγι θησαυρού για τις μικρότερες ηλικίες στις οποίες οι λιλιπούτιοι μαθητές, διασκεδάζοντας,  διδάχτηκαν ότι το φαγητό αποτελεί έναν  πολύτιμο  θησαυρό που δεν πρέπει να πετιέται αλλά να μοιράζεται.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Dimarxos_Roussos_2

Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος: «Σε πλήρη αποδιοργάνωση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών οδηγεί το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ»

Την πλήρη αντίθεσή του στο προτεινόμενο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία και την στελέχωση των δομών προσχολικής αγωγής

Περισσότερα
synergasia Halandri_Ag. Paraskevi_2

Οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής εντείνουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν πιο στενά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο πόλεων επαναβεβαίωσαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης

Περισσότερα
Μάιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031