Title Image

Σεμινάριο εκπαίδευσης “κλαδέματα αστικών δέντρων” για τους εργαζομένους του Δήμου

seminario_klademata1

Σεμινάριο εκπαίδευσης “κλαδέματα αστικών δέντρων” για τους εργαζομένους του Δήμου

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, οι εργαζόμενοι των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και Ανάπλασης & Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου, που απασχολούνται στο απαιτητικό αντικείμενο της διαχείρισης αστικών δένδρων, μαζί με σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΠΕ Αττικής κτήμα Συγγρού Αμαρουσίου, παρακολούθησαν Σεμινάριο Εκπαίδευσης με θέμα: «Κλάδεμα Αστικών Δένδρων».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλανδρίου, αναγνωρίζοντας το θεμελιώδη ρόλο των δένδρων για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης μας,  με στόχο την καλύτερη κατάρτιση των εργαζομένων στις σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές κλάδευσής τους,  προκειμένου να είναι ασφαλή και υγιή, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των διερχόμενων πολιτών. Η προηγούμενη σχετική εκπαίδευση είχε διοργανωθεί από την Επαγγελματική Σχολή Συγγρού το 2015, για τους εργαζόμενους του Δήμου μας και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Παρουσιάστηκαν εισαγωγικά στοιχεία “Μορφολογίας – Φυσιολογίας των Δένδρων” από τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ κ.κ.  Μαρία -Θαλασσινή Καραλή και Παναγιώτη Σκοτειδάκη. Στη συνέχεια αναλύθηκαν από το γεωπόνο κ. Δημήτρη Σατολιά τα σημαντικά ζητήματα της “Ασφάλειας στην Εργασία σε Ύψος” (Προστασία από Πτώσεις, Μέσα Ατομικής Προστασίας και Τεχνικές πρόσβασης – Ασφάλισης κατά την Εργασία σε καλαθοφόρα, φορητές κλίμακες, δένδρα), της Ασφάλειας στην εργασία με Αλυσοπρίονο (Οδηγίες ασφαλείας και Τεχνικές Εργασίας, Κίνδυνοι διενέργειας κοπών, Αιτίες ατυχημάτων, κ.α.) και της Ορθής Κλάδευσης των Δένδρων (Βιολογία δένδρου, Τομές, Τεχνικές και Μέθοδοι Κλάδευσης, κ.α). Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με πρακτική άσκηση στους χώρους του Κτήματος Συγγρού.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστεί το ΔΙΕΚ Συγγρού και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτές κ.κ. Παναγιώτη Σκοτειδάκη, Ιωσήφ Παπαναστασίου, Μαρία Θαλασσινή Καραλή και την διευθύντρια κ.Εύα Παναγιώτου για τη θετική ανταπόκριση και την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μελισσοκομίας και ιδιαιτέρως τον Γεωπόνο – Γεωπεριβαλλοντολόγο κ. Δημήτρη Σατολιά για τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που μετέφερε στους εργαζομένους του Δήμου μας.