Title Image

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή Πολυδρόσου του Δήμου Χαλανδρίου»

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή Πολυδρόσου του Δήμου Χαλανδρίου»

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή Πολυδρόσου του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 6.807.600,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών

Μετά την ολοκλήρωση των αγωγών ομβρίων στην οδό Κ.Βάρναλη από Αθ. Διάκου έως Π.Π. Γερμανού ξεκινά από 16/7/2021 η τρίτη  φάση κατασκευής του έργου που περιλαμβάνει τον αγωγό επί της οδού Λ. Πεντέλης από Ηρακλειδών έως Ευριπίδου. Ο χρόνος απεπαράτωσης των εργασιών προβλέπεται στις 15/8/2021. Ο αγωγός επί της Λ. Πεντέλης θα είναι ο αποδέκτης των αγωγών Ευριπίδου, Ηρακλειδών & Αρτεμησίου η κατασκευή των οποίων θα ακολουθήσει από τέλος Αυγούστου (σχέδιο 1).

Για το διάστημα που θα εξελίσσονται τα έργα επί της Λ.Πεντέλης θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν πάρει και τις ανάλογες αδειοδοτήσεις-εγκρίσεις.

Θα ισχύουν τα εξής :

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω παράκαμψης με κατάλληλη οδική σήμανση(KOK-εργοταξιακη), η οποία φαίνεται στο σχετικό σχέδιο της υπόψη κυκλοφοριακής εργοταξιακής μελέτης και περιγράφεται παρακάτω αναλυτικά :

Α) Κατεύθυνση προς Βριλήσσια – Μαρούσι:

 Δεξιά στην οδό Δημοσθένους, αριστερά στην οδό Διονύσου, αριστερά στην οδό Ήβης ή εναλλακτικά στην οδό Θησέως και στη συνέχεια όπως και σήμερα.

Β) Κατεύθυνση προς Χαλάνδρι :

Δεξιά στην οδό Θρασυβούλου (η οποία θα αντιδρομηθεί από την Ηρώδου Αττικού έως τη Λ.Πεντέλης με κατάλληλη σήμανση ΚΟΚ), αριστερά στην οδό Ηρώδου Αττικού και στην συνέχεια ως έχει προς τη Λ.Πεντέλης (σχέδιο 2).

 

Από τη περιοχή των έργων διέρχονται οι λεωφορειακές γραμμές 461, 451, 460, 450, 447 και έχει εκδοθεί η κατάλληλη  άδεια και συγκεκριμένα η υπ΄ αριθμ. 1558/3-2-2021 που τροποποιεί τα δρομολόγια.

Για όλο το διάστημα εξέλιξης των εργασιών ζητούμε την κατανόησή των κατοίκων της περιοχής για όποια προβλήματα δημιουργηθούν και θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους δημότες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Σας υπενθυμίζουμε ότι το έργο της κατασκευής των ομβρίων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για το λόγο αυτό προσβλέπουμε στην αγαστή συνεργασία σας.