Title Image

Πανελλήνιος διαγωνισμός «Η Τέχνη της Ανακύκλωσης»

Πανελλήνιος διαγωνισμός «Η Τέχνη της Ανακύκλωσης»






  

Πανελλήνιος διαγωνισμός «Η Τέχνη της Ανακύκλωσης»


 Η πρωτοβουλία εικαστικής παρέμβασης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συνεχίζεται για 3η χρονιά !










Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, «Η Τέχνη της Ανακύκλωσης», μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης,  ανάπτυξης και διαμόρφωσης περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους για την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης, μέσα από την τέχνη.
Πιο συγκεκριμένα η πρωτοβουλία ανήκει στον τομέα Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ο οποίος έχει θεσμοθετήσει τον πανελλήνιο μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό «Η Τέχνη της Ανακύκλωσης».
 




  Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και φοιτητές ηλικίας 16-24 ετών, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μια σύνθεση με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, ξύλο, σίδερο, ύφασμα, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, φελλό, σίδερο, κ.α.,  και  να  αναδείξουν την ομορφιά  και την αισθητική των υλικών,   μετατρέποντας σε τέχνη με τις ιδέες και το μεράκι τους, τη «δύναμη» της ύλης λίγο πριν «πεθάνει».
Τα έργα των συμμετεχόντων, θα είναι δημιουργίες ελεύθερων διαστάσεων, σε δυσδιάστατη  ή τρισδιάστατη κατασκευή (πίνακας, ανάγλυφο, γλυπτό κ.α.) με ελεύθερη τεχνική ή τεχνοτροπία.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα έργα τους από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως  και Δευτέρα  4 Μαίου, στη γραμματεία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ. 

Όλα τα έργα θα εκτεθούν επώνυμα στη Στοά του Βιβλίου (Μέγαρο Αρσάκη), από 9 έως 12 Ιουνίου 2009. Τη διοργάνωση της έκθεσης, με τον ομώνυμο τίτλο, αναλαμβάνει η επιτροπή αξιολόγησης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που συντίθεται από το ακαδημαϊκό και επιστημονικό προσωπικό του τομέα art & design.
Τα έργα  αξιολογούνται και  επιλέγονται για βράβευση από την επιτροπή αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη της ως βασικές παραμέτρους, την ηλικία και την ιδιότητα του διαγωνιζόμενου, την επιλογή των υλικών, την πρωτοτυπία της ιδέας και τέλος την  εικαστική παρέμβαση και κατασκευαστική αρτιότητα.
Η διεύθυνση του ΙΕΚ ΔΟΜΗ θα βραβεύσει τα επτά καλύτερα έργα με υποτροφίες συνολικού ύψους 22.000 €, απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία, στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.


Η Τέχνη της Ανακύκλωσης, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης  των νέων.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την ECOWEEK, την Ε.Ε.Δ.Σ.Α και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, και συνδιοργανώνεται υπό την αιγίδα των δήμων Βύρωνα, Θεσσαλονίκης και Χαλανδρίου.
«Η Τέχνη της Ανακύκλωσης 2009», φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις εργασίες της και τις προτάσεις της, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι δήμοι των αντίστοιχων πόλεων καθώς και δήμων, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση.
Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Μαυροκορδάτου 1–3 Αθήνα, τηλ.: 210 3824411, http://www.iekdomi.gr/ .Υπεύθυνη για το διαγωνισμό, κα Μ. Δικαίου.